Празнична модерна добруджанска питка

Празнична модерна добруджанска питка

Продукти:
брашно – 500гр суха мая – 1 пакетче прясно мляко – 250мл захар – 1 чаена лъжица сол – 1 супена лъжица яйца – 2 броя олио – 2 супени лъжици

0
Приготвяне:
В купа смесете с 50мл топло мляко, 1 чаена лъжица захар и сухата мая. Изчакайте да шупне. Пресейте брашното в купа, направете кладенче и прибавете сместа с маята, двете яйца, солта, олиото и останалото мляко. Оплетете замесеното от вас тесто и изчакайте да втаса около 1 час по възможност на слънце. Сложете погачата в студена фурна и печете около 40мин. Приятен апетит!
  • Veronika.cooking