Джинджифилови сладки

Джинджифилови сладки

Продукти:
Брашно - 2, 1/2 чаши Яйце - 1 бр. Масло - 1/2 чаена чаша Мед - 2/3 чаена чаша Хлябна сода - 1/2 лъжица Джинджифил - 1 чаена лъжица Канела - 1/2 чаена лъжица Бакпулвер - 1 чаена лъжица

0
Приготвяне:
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера,содата,джинджифила и канелата. Маслото и меда се разтапят на водна баня.След като поизстинат се разбиват с яйцето.Към тази смес постепенно се прибавя тази с брашното. Получава се маслено тесто,от което разточваме блат и изрязваме сладки с желаната форма. Нареждаме в тава,в която сме поставили хартия за печене.Печем в предварително загрята на 180° фурна за 7-8минути.(По желание може да се украсят и декорират.)
  • annrieta