торта рошла

торта рошла

Продукти:
За блатовете: 4 яйца, 2 ч.ч. захар 3 ч.ч. брашно, 500 гр. кисело мляко, 2 ч.л.сода или бакпулвер 4бр. ванилия, 4 с.л. какао За крема: 1 ч.ч. захар 4 кофички кисело млако или заквасена сметана За глазурата: 1 голям шоколад 2с,л олио или маргарин

424
Приготвяне:
Приготвяне: от продуктитеси забърквате тесто което разделяте на 2,в едната половина довяте какао,може да се пече както в голяма тава изсипани двете смеси така и в по малки тавички като ползвате готварска хартия или както сте си свикнали за дъното на тавата,печете на 180 градуса за 20 минути.После оставяте блата напълно да изтине.аз лично си го режа на квадрати но по желание може да си начупите блата на малки парченца.В друг съд разбърквате киселото мляко и захарта,потапяте всяко едно парче и нареждате в табла под формата на торта,накрая си разтапяме шоколада и добавяме маргарина за да стане по рядко,поливате тортата или я напръсквате и после я скагате в хладиълник,готова е за консумация на следващия ден.
  • marieta.ilieva.18