Кокосов тарт с нар

Кокосов тарт с нар

Продукти:
За основата: 60г краве масло 60г пудра захар 20г какао 2с.л. вода 130г брашно За кокосовия крем: 400мл кокосово мляко 200мл подсладено кондензирано мляко 1 ванилия 1 пак. желатин За декорация: кокосови стърготини нар

0
Приготвяне:
Брашното, какаото и захарта се разбъркват. Добавя се маслото на парченца и се смесва, като се претрива между пръстите тестото, за да се смесят продуктите. Добавя се водата и постепенно се оформя тесто без много месене, завива се в свежо фолио и се оставя в хладилника за около 1 час. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се прехвърля внимателно във форма за пай за предпочитане с падащо дъно. Притиска се добре по дъното и страните, излишното тесто се маха. С него могат да се направят мини тарталети. Върху тестото се слага хартия за печене и се изсипват бобени зърна. Формата се поставя в хладилника за 30 минути. Основата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Оставя се да изстине добре. Желатинът се залива с малко вода и се разтваря на водна баня. Кокосовото мляко се поставя на котлона да се загрее, когато започне да ври се смъква от огъня. Добавя се кондензираното мляко, разтворения желатин и ванилията и се разбърква добре. Оставя се да изстине на стайна температура, като периодично се разбърква. Когато кремът е поизстинал се излива върху изпечената маслена основа и се поставя в хладилника за поне 4 часа. Поръсва се с кокосови стърготини и се гарнира със семена от нар.
  • Севдалина