За да участвате в конкурса е необходимо да сте регистриран потребител в сайта.
Ако имате регистрация в Az-jenata.bg, може да преминете към вход ,ако нямате - може да се регистрирате тук.
За да харесате рецептата е необходимо да сте регистриран потребител в сайта.
Ако имате регистрация в Az-jenata.bg, може да преминете към вход ,ако нямате - може да се регистрирате тук.
Киш с крема сирене, зелен боб и пушена сьомга
Продукти:
250 г бяло пшенично брашно тип 500
125 г масло
1 яйце
щипка сол
щипка захар
2 с.л студена вода
за плънката:
150 г бланширан зелен боб
100 г пушена сьомга
250 г. крема сирене
2 яйца
черен пипер
0
Приготвяне:
Пресятото брашно се изсипва в подходяща купа. Постепенно се втрива маслото в брашното. След това се прибавят яйцето и водата (по преценка може да се сложи само една лъжичка вода). Втрива се до получаване на меко тесто. Обвива се във фолио за свежо съхранение и се поставя в хладилника за около половин час.
За плънката се смесват яйцата, крема сиренето, половината от зеления боб, половината от пушената сьомга и черния пипер.
Тестото за киш се изважда от хладилника. Разстила се в подходяща тавичка. Добре е да се убожда на места с вилица. Блатът се пече на 200◦ C за около 15 минути. След това се изсипва сместа и се пече още 30 минути на 180◦ C. За финал се украсява с останалия боб и пушена сьомга. Допича се до получаване на златиста коричка.
Вкусът на киша се усеща както топъл, така и в студен.