Киш с крема сирене, зелен боб и пушена сьомга

Киш с крема сирене, зелен боб и пушена сьомга

Продукти:
250 г бяло пшенично брашно тип 500 125 г масло 1 яйце щипка сол щипка захар 2 с.л студена вода за плънката: 150 г бланширан зелен боб 100 г пушена сьомга 250 г. крема сирене 2 яйца черен пипер

0
Приготвяне:
Пресятото брашно се изсипва в подходяща купа. Постепенно се втрива маслото в брашното. След това се прибавят яйцето и водата (по преценка може да се сложи само една лъжичка вода). Втрива се до получаване на меко тесто. Обвива се във фолио за свежо съхранение и се поставя в хладилника за около половин час. За плънката се смесват яйцата, крема сиренето, половината от зеления боб, половината от пушената сьомга и черния пипер. Тестото за киш се изважда от хладилника. Разстила се в подходяща тавичка. Добре е да се убожда на места с вилица. Блатът се пече на 200◦ C за около 15 минути. След това се изсипва сместа и се пече още 30 минути на 180◦ C. За финал се украсява с останалия боб и пушена сьомга. Допича се до получаване на златиста коричка. Вкусът на киша се усеща както топъл, така и в студен.
  • Кремена