Бременност

Фалшиви симптоми на бременност

Усещане за фетални движения

13.01.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Едни от първите признаци на бременност са гадене, главоболие, нервност, умора. До момента, в който лекарят не потвърди със сигурност, че очаквате бебе, трябва да имате предвид, че тези симптоми могат да бъдат причинени от други фактори.

Усещане за фетални движения

Бременната жена не усеща движенията на плода преди 16-ата седмица. Феталните движения се усещат обикновено между 16-ата и 22-ата седмица. Те често биват бъркани с газове, причинени от гастроинтестинални контракции на червата .

Гадене и повръщане

Гаденето невинаги е признак на бременност. Може да е в следствие на стрес и напрежение. Да имате хранително отравяне или друг вид стомашно разстройство. Позивите за гадене при бременните започват между втората и осмата седмица от зачеването.

Честото уриниране

Честото уриниране е признак на бременност и започва около шест до осем седмици след зачеването. Други причини, които могат да ви карат да ходите по-често до тоалетна по малка нужда са диабет, инфекции на пикочните пътища, приемане на диуретици, консумиране на повече течности.

Подути гърди

Промяната в гърдите при бременните жени настъпва между първата и шестата седмица от зачеването. Усещането е за подути, твърди и болезнени гърди. Това състояние невинаги означава, че очаквате бебе. Може да се дължи на приема на противозачатъчни хапчета, на предстояща менструация или по-сериозен проблем.

Забавяне на менструацията

Това е първото нещо, което трябва да ви подскаже да си направите тест за бременност. Ако той е отрицателен, забавянето на месечния цикъл може да се дължи на хормонални проблеми, стрес, диета, кърмене, прекомерно наддаване на тегло и други.

Потъмняването на ареолите

Потъмняването на ареолите е нормално за бременните жени и започва през първите седмици на бременността и продължава до края й. Но ако имате хормонален дисбаланс, той също може да е причина за потъмняването им.

Прияждат ви се какви ли не храни

На бременните жени често им се прияждат кисели, солени, сладки храни. Щом видят някои да консумира нещо вкусно, веднага им се иска и те да си хапнат. Това е нормално. Но от друга страна постоянното желание за храна с различни вкусове може да бъде причинено от стрес, депресия, неправилно хранене или предстояща менструация.

Свързани статии

Често главоболие

Главоболието през бременността обикновено е причинено от по-високите нива на естроген. Други причини, които могат да доведат до този дискомфорт са дехидратация, напрежение в очите, предстояща менструация, стрес и други.

Болки в гърба

През бременността има редица неразположения, сред които са и болките и напрежението в гърба. Но това невинаги означава че ако страдате от подобни болки сте бременна. Те могат да се дължат на редица физически фактори, между които може да не е бременността.

Постоянно чувство на умора

Един от първите признаци на бременността е умората и сънливостта, които се дължат на нарастващите нива на прогестерон. Уморени може да се усещате и при наличието на стрес, депресия, болести, липса на желязо, проблеми с щитовидната жлеза.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )
hm , niamam takiva ,,,tova e za karieristkite , az sam dale4 ot tova
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време