Бременност

8 неща, които няма да ви липсват от бременността

Никакво спане по корем

23.03.2014г. / 13 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Има много неща, които ще ви липсват след бременността, като например сладките бебешки дрешки, първите ритници на бебето в корема, лъскавата коса, вълнението и очакването – все незабравими моменти, които оставят скъп спомен в сърцето на всяка майка.

Но има и неща, които не само че няма да ви липсват, но и ще се молите бременността ви да свърши по-бързо заради тях! За съжаление, повечето от тях няма да ви се разминат, но такъв е животът!

Киселини в стомаха

Изключително неприятно, но много жени понасят силни и горчиви киселини по време на бременността си. С нарастването на бебето в корема на майката стомахът се притиска и масивните киселини заливат хранопровода. Понякога дори здравословните храни предизвикват киселини, за съжаление.

Пишкане по цяла нощ

Притискането на пикочния мехур от тежестта на корема предизвиква тези некомфортни постоянни позиви за ходене до тоалетна през кратък интервал от време.

Маската на бременността

Странната и необяснима пигментация на лицето по време на бременността, наречена Маска на бременността, сполетява много жени. Не е нещо особено или страшно, но е неприятно, тъй като оставя тъмни кръгове около очите. И без това не ви е до гримиране в този момент, а сега и това!

Гадене

Понякога нищо не е в състояние да предизвика гадене, понякога се отвращавате от ястия или храни, които иначе много обичате. Внезапните пристъпи на гадене са неприятен спомен за огромна част от бременните жени. Експериментирайте с вкусовете, пробвайте нови неща!

Свързани статии

Никакво спане по корем

През първата половина на бременността спането по корем е що годе поносимо, но през втората е невъзможно! Схващането на гърба, трудното въртене настрани е толкова изтощително, не можете да спите, изтръпването на крайниците и гръбнака нарушава съня ви. Ех, ако можехте да си полежите по корем като в доброто старо време!

Рязко изтощаване

Изтощаването до краен предел е много характерно за напредналата бременност. През третия триместър от бременността буквално заспивате като отсечени, докато седите на стола – същинска нарколепсия!

Запек

Не ви стига честото уриниране, ами и това! По време на бременността много често червата стават по-лениви и работят малко по-бавно. Натискът на корема и всички тези хормони релаксират гладката мускулатура на червата и сякаш спират работата им.

Голямо дупе

Със сигурност на нито една жена няма да й липсват килцата, които е натрупала на дупето си. И без това е трудно да се редуцира теглото, а когато мазнинките се натрупат на определени места си е направо катастрофа!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Свободно време