Бременност

Лесни упражнения за бременни за повече сила

Как най-безопасно да стегнете мускулите?

15.05.2014г. / 12 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По време на бременността силата и стегнатостта на мускулатурата е от огромно значение за износването на плода и за самото раждане. За да запазите и доразвиете силата в мускулите си са ви необходими следните много важни упражнения за бременни:

Повдигане на бедрата назад и нагоре

Застанете в кучешка поза. Опрете коленете си на пода и се подпрете на ръце. Бавно повдигайте единия крак нагоре по посока към гърба, докъдето можете. Направете 10-15 повторения. След това направете упражнението и с другия крак. Ако се уморявате прекалено или сте в напреднала бременност, можете да редуцирате бройката повторения.

Свързани статии

Поклащане на таза

Това упражнение помага за подобряване на стойката, укрепване на коремните стени и намаляване на болката в мускулите. А така ще се подготвите за раждането. Застанете с гръб към стената. Отпуснете гръбнака. Като вдишвате, притиснете гръбнака към стената. Издишайте и се спуснете бавно надолу по стената. След това повторете това лесно упражнение няколко пъти. Помага и при ишиас и болки в гърба от тежестта на плода.

Клякания

Кляканията са много добро упражнение, което тонизира бедрата и таза. Започнете от право положение на тялото като разтворите краката на разстояние, равно с раменете. Поддържайте гърба изправен, извийте колената леко навън и направете 10-15 клякания. Като сте клекнали, задръжте, ако можете, за поне 30 секунди. Повторете целия курс 5-6 пъти.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Свободно време