Бременност

Красива кожа на лицето по време на бременност

За повече свежест

24.06.2015г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременност кожата претърпява много промени. При някои бременни тя става по-мазна, появяват се пъпчици, а понякога губи своята свежест и красота.

Споделяме три чудесни маски, които ще ви помогнат да изглеждате свежи и с красива кожа на лицето през деветте месеца. Не забравяйте веднъж седмично да ексфолирате кожата на лицето и шията с паста, приготвена от кафява захар и прясно мляко, а маските правете не повече от два пъти седмично.

За суха кожа

Една от най-добрите грижи за сухата кожа е добре узрялото авокадо в комбинация с овлажняващия и подхранващ мед. Направете на пюре половин авокадо и добавете към него малко количество мед.

Нанесете маската върху почистено лице и оставете да действа 10-15 минути. След това изплакнете с хладка вода и ако е необходимо, нанесете овлажняващ крем.

За мазна кожа

Следващите две съставки не само ще подхранят кожата ви, но ще освежат тена й, ще я направят искряща от свежест. В купичка смесете чаена лъжичка заквасена сметана и чаена лъжичка пресен сок от грейпфрут. В друга купа разбийте един яйчен белтък, докато стане пухкав.

След това добавете към него останалите две съставки. Нанесете маската върху почистено лице и шия и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

За всеки тип кожа

В сезона на ягодите няма как да не се възползвате от тези чудесни свежи плодове, които правят кожата млада, блестяща и здрава. В купичка смесете 1/2 чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка мед и няколко ягоди направени на пюре.

Разбъркайте добре всички съставки и ги нанесете като маска върху почистено лице за 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

Снимка: Istock

Коментирай