Бременност

4 причини да не се отказвате от секса през бременността

Защо той е още по-хубав от всякога точно през тези 9 месеца?

11.10.2015г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте бременна и се притеснявате да правите секс – недейте! Има много причини да не спирате да правите секс по време на бременността. Той помага за укрепване на психичното ви здраве и връзката ви. Ето и най-солидните причини:

Сексът заздравява връзката

Бременността е период, който се характеризира с бушуващи хормони, неразположения и колебания в емоционалното състояние и настроението. Не утежнявайте още повече положението като лишавате себе си и партньора си от това физическо удоволствие, което има мощен емоционален ефект.

Ще откриете нови пози

Сексът, особено в края на бременността става истинско изпитание. Това ще ви накара да промените навиците си в леглото и да потърсите алтернативни начини за удоволствие. Позата „лъжички“ е една от най-удобните в последния триместър. Кучешката също, но с определено внимание.

Оргазмите действат успокояващо

По време на оргазъм се освобождава окситоцин, който провокира секрецията на ендорфини. Те от своя страна ви карат да се чувствате спокойни и щастливи, бебето ви също.

Свързани статии

Сексът по време на бременност е различен

Не се лишавайте от това удоволствие да разберете защо сексът по време на бременност е толкова по-различен в добрия смисъл на думата! Притокът на кръв към женския таз през бременността снабдява половите органи с допълнително количество кръв, което прави секса по-невероятен от всякога.

Влагалището е по-влажно от обикновено, защото естрогенът се е погрижил за това. Гърдите ви също ще бъдат по-чувствителни.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време