Бременност

Лесни начини за стимулация на плодовитостта

Какво да правим всеки ден, за да улесним зачеването?

05.12.2015г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои жени зачеват без особени усилия, но други нямат този късмет. Ако сте от вторите е добре да се постараете да промените някои неща в ежедневието си, за да тласнете тялото си към по-лесно зачеване.

Какво трябва да правите всеки ден, за да забременеете по-лесно?

Лягайте си по-рано

Недоспиването се отразява зле на организма на всички нива, включително и на репродуктивната система.

Жените, на които са били приложени инвитро процедури са проявили по-добри резултати, когато са си осигурявали най-малко 8 часа сън, според изследванията.

Спрете газираното

Газираните напитки пречат на зачеването. Изследователите са открили, че шансовете за зачеване намаляват с 16%, ако ежедневно пием газирани напитки.

Мийте зъбите по-добре

Зъбните инфекции влияят на лесното зачеване. Вярвате или не, всяко едно бактериално натрупване в организма влияе на плодовитостта. Така че бактериите в устната кухина може и да се окажат спънка за навременното забременяване.

Овладейте тревожността

Стресът и тревожността се отразяват на много равнища. Ако нивата на стрес са прекалено високи, яйчниците могат дори да спрат да овулират.

Дръжте мобилния си телефон по-далече

Мъжете, които държат телефоните си в джобовете или на колана на панталоните имат по-нисък брой сперматозоиди, категорични са резултатите от многобройни изследвания. Това по всяка вероятност се дължи на постоянните електромагнитни вълни, които техниката излъчва.

По същия начин вредното лъчение от телефоните влияе и на хормоналния баланс в яйчниците, а и в останалите жлези с вътрешна секреция в женското тяло.

Така че, направете всичко възможно да държите мобилния по-далече от тялото си.

Свързани статии

Спрете глутена

Коварността на глутена идва оттам, че намаляването му не е ефикасно – трябва да се спре напълно. Разбира се, не всяка жена трябва да се лиши от глутен, защото той вреди само на тези, които имат диагностицирана цьолиакия – непоносимост към глутен.

Според изследванията 6% от случаите на стерилитет и невъзможност за зачеване се дължат на непоносимост към глутен.

Редовни упражнения

Физическата активност е много важна за добрата циркулация на кръвта. Кръвообращението пък от своя страна влияе на детеродните органи. Колкото по-добре снабдени с кръв са те, толкова по-големи са шансовете за зачеване.

Спрете цигарите

Няма нужда от обяснения защо цигарите са вредни. Всички знаем това. Просто е неизбежно да припомним този факт. Тютюнопушенето пречи на бързото зачеване.

Коментирай