Бременност

Най-здравословните напитки за бременни

Пресни плодови сокове

30.12.2015г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременност няма нищо по-освежаващо от чаша напитка, която да ви помогне да релаксирате. Освен вода има други полезни и важни напитки за бъдещата майка, които е добре да приемате всекидневно. Вижте кои.

Смути

Това не е просто вкусна напитка, а изключително здравословна. Комбинацията от мляко, ядки и плодове е богата на калций, протеини и фибри, които са важни за вашето здраве и за развиващото се бебе. Винаги добавяйте в смутито си банан, ягоди, ябълки, бадеми. То ще ви осигури енергия, ситост, а фибрите в него ще намалят риска от появата на запек и хемороиди.

Пресни плодови сокове

Ако не сте любители на млякото или поради друга причина не трябва да го консумирате, опитайте да си приготвяте комбинирани плодови сокове. В една чаша ще получите изобилие от ценни витамини, които ще ви поддържат здрави и енергични.

Ако страдате от сутрешно гадене, пийте по-често цитрусови сокове с малко парче джинджифил. Разбира се, не забравяйте и за зеленчуковите напитки, които ще ви осигурят достатъчно количество минерали и витамини.

Кокосова вода

Една свежа напитка, която е изключително полезна по време на бременност. Кокосовата вода е богата на минерали, необходими за здравословната бременност. Само една чаша от нея ще ви достави достатъчно количество калий, магнезий, фосфор и калций.

Кокосовата вода също така намалява риска от дехидратация, подобрява метаболизма, намалява умората, подобрява кръвообращението.

Билкови чайове

Не всички билки са подходящи за консумация по време на бременност. Може да си позволите да пиете чай от:

Мента – тя може да бъде много успокояваща и релаксираща при стомашни раздразнения. Чаят от мента е идеален за онзи период, в който страдате от сутрешно гадене, газове, киселини, напрежение в мускулите.

Свързани статии

Ройбос – богат на антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали и добър източник на калций. Също така чаят от ройбос спомага на организма да абсорбира по-добре желязото.

Коприва – билката е богата на магнезий, калций и желязо, които са важни минерали за бременната жена. Копривата спомага и за облекчаването на стомашните проблеми, запека, подуването на корема. Установено е, че има здравословни ползи и при анемия, астма и алергии.

Опитайте също и чай от джинджифил.

Снимки: Istock

Коментирай