Бременност

Не се отказвайте от секса, ако сте бременна!

Вижте и причините за това

02.09.2016г. / 16 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не е нужно да спирате да правите секс, когато сте бременна. Някои жени се притесняват, че може да има опасност за бебето. Мъжете също се страхуват да не го наранят по някакъв начин. 

Не е нужно да се лишавате от това прекрасно удоволствие, освен ако няма медицински причини да спрете с плътските преживявания по време на бременността. 

Какви са ползите от секса през цялата бременност? Ето и причините да не се отказвате от него:

Сексът скрепява връзката

Характерна женска черта на бъдещите майки е да се съсредоточават в бременността си, промените в тялото и здравето на бебето си. След раждането му още по-голяма част от вниманието и енергията се пада именно на детето. 



Така мъжете се чувстват като на заден план. В някои случаи дори се появява ревност, която предизвиква и озлобление, депресия, нежелание за участие в отглеждането. 

За да спестите всичко това, не загърбвайте секса. Не просто защото мъжът има нужда от него, но и вие! Сексът прави връзката още по-силна, сближава физически и емоционално. Той поддържа всичко онова, което ви е събрало и накарало да създадете нов живот.

Ще откриете нови вълнуващи пози 

Мисионерската така или иначе ви е омръзнала – сега няма да ви се налага да я практикувате. В последните месеци от бременността тя става една от най-неудобните предвид нарасналия корем. 

Това ще ви тласне към търсене на нови усещания и преживявания, които освен шеметни, са и удобни за вашето променено тяло. 

Кои са най-подходящите секс пози в напреднала бременност можете да си припомните тук.

Сексът предизвиква различни, по-силни усещания

Тъй като хормоните в тялото ви са в различни количества от обикновено, усещанията са изменени. Повишеното кръвоснабдяване в малкия таз и половите органи също прави всяко докосване многократно по-наситено и силно. 

Свързани статии

Сексът може дори повече да ви хареса по време на бременността от когато и да е друг предишен път! Не се лишавайте от това преживяване. 

Ако досега гърдите ви са били по-нечувствителни (с много жени е така), сега може да ви изненадат приятно. Нивата на естроген се повишават, което допринася и за преодоляване на вагиналната сухота.

Оргазмите са страхотни

Оргазмите по време на бременността са много по-наситени откъм усещания. Те успокояват различни болки и спазми, тъй като предизвикват освобождаването на окситоцин. Той ви кара да се чувствате отпуснати и щастливи. Ендорфините, които също се освобождават ви помагат да се освободите от стреса и да заздравите връзката с партньора си, бъдещ баща на вашето дете. И всичко това умножено многократно!

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Татяна ( преди 7 години )
Може да се замислите и з етичната страна на въпроса, както и за усещанията на нероденото ви дете. Не сте сами с партньора, за да мислите за пози и разтърсващи оргазми - детето ви чува, детето е вътре в тясното пространство и нахлууването там предизвиква тревожност и страх. Нали вече сте обикали млакият човек, който расте в орема ви - мислете за него като за равен с вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време