Свободно време

10 закона на живота, които важат за всички

Закон първи: Няма случайни срещи в живота

09.02.2017г. / 11 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Съществуват естествени правила и закони в живота, толкова верни и истинни, че ако по-често се влияем от тях, то животът ни би бил по-добър и различен. Предлагаме ви да се запознаете с 10 природни закона, които със сигурност сте усетили в различни ситуации. Може би те ще ви помогнат да промените нещата, които не харесвате в себе си и в света около вас.

Закон на привличането

Според него няма случайни срещи в живота ни. Подсъзнателно ние привличаме хора, които приличат на нас.

Закон на баланса

Когато искате да постигнете или да имате нещо, но не успявате да го притежавате, опитайте да намерите нещо друго, което е възможно за вас. И което ще обезсили качествата на първата цел и ще изравни баланса на идеалите ви.

Законът на Боб

Когато Боб има проблем с всички около него, проблемът е Боб.

Закон на достатъчното

Човек винаги иска или има нужда от нещо, и това е постоянна величина. Но трябва да се примирим, че не можем да притежаваме всичко, а и не е необходимо. Разковничето е да искаме това, което имаме и да му се наслаждаваме, когато го постигнем.

Закон на потискането

Мисли или действия, които се опитвате да потискате, могат и излизат наяве в най-неподходящия за вас момент. Важно е да приемете вашето вътрешно Аз и да се опитате да не потискате чувствата и емоциите, защото това ви вреди. И рано или късно, ще излязат на повърхността, вие решавате как да се случи това.

Закон за цената

В този живот всеки си плаща за всичко. От вас зависи каква цена ще платите за нещата, които получавате. Оценявайте това, което имате, защото за всяко нещо, което правите, плащате с времето си. А то е безценно!

Закон за вратата


Неписан закон е, че затваряйки една врата, ни се отваря друга. И дори в най-мрачни ситуации, когато ни се струва, че нещо е безвъзвратно приключено, на негово място се случва нещо ново и може би по-добро. Не се страхувайте да затворите вратата, а отворете новата врата и вижте какво ви очаква там.

Закон за постоянството

Свързани статии

Когато нещо се случи за първи път, то е инцидент. Когато се случи за втори път, то е съвпадение. Но когато се случи за трети път, е нещо постоянно.

Закон за промените

Когато искате да промените нещо в живота си, трябва да сте готови да посрещнете последствията от тези промени. Не може да очаквате, че нещата ще се променят и съдбата ще се погрижи за всичко от само себе си. Това няма да стане! Вземете нещата в свои ръце.

Законът „случва се това, което си мислим“

Когато се оставите на негативните емоции да ви завладеят, започват да ви се случват все по-неприятни неща, а вие ставате все по-мрачни и недоволни от живота си. Когато това се случва често, негативното мислене става навик и начин на живот. Ако се опитате да обърнете нещата и да им сложите знак плюс, да търсите положителното в ситуациите около вас, това неминуемо ще ви донесе по-приятни изживявания и емоции.

Снимки: istock

Коментирай