Мода

Как да избираме цвета на дрехите си според фъншуй

Не носете сини, а черни дънки. Според фъншуй черното е подходящ цвят при интервю за работа

02.01.2013г. / 09 44ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Свързани статии

Древнокитайското учение фъншуй се отнася до всички сфери на живота, включително и до дрехите – „нашата втора кожа“. Може скептиците да не вярват, но кройката, цветът и щампата привличат към нас определени енергии. Ако искаме да ни върви в живота, да имаме късмет и нови добри приятели, трябва да спазваме определени правила на обличане.

Всеки цвят е символ на нещо, което означава, че обличайки червена, жълта или зелена блуза, това ще повлияе върху нашето настроение и ще привлечем към нас определени типове ситуации.

  • Червеното е символ на агресивността, настойчивостта и сексуалността.
  • Бялото – на радостта и решителността.
  • Черното – на ума и творчеството.
  • Синьото – на покоя.
  • Зеленото – на хармонията, новите начинания, чувствеността и добротата.
  • Жълтото – на доверието, концентрацията на мислите.
  • Оранжевото – на чувството за хумор.

Ако не искате да привличате мъжкото внимание и да отговаряте на флирта на мъжете, не се обличайте в червено, а в синьо. Обратното – ако търсите любовта – купете си няколко червени дрехи и ги носете на подходящото място, в подходящото време. Може да ползвате и нюансите му – от малиново до бордо.

Ако искате да изглеждате в очите на другите като уверена и смела жена – сложете бяла риза.

На интервю за работа или бизнес преговори – непременно облечете черно.

Започвате ли ново дело и при възстановяване от болест – подходяща е зелената дреха

Жълтото запазете за срещи с приятели и роднини. Ако търсите решение на проблем, облечете жълто – този цвят помага за концентрацията на мисълта. Счита се, че жълтото е цветът на Земята и Слънцето – той не дразни, носи оптимистично настроение. Производните му – пясъчните и бежови нюанси може да носите във всекидневието. Това е възможно най-хармоничният женски цвят.

Съчетанието на цветовете също има значение: червено и синьо; черно – с бяло или златно; зелено -с оранжево; жълто – с всички цветове.

Що се отнася до шапките и аксесоарите за коса – откажете се от черния цвят, защото черното символизира водата, а главата – върха на планината, а тези енергии не се съчетават добре.

Фъншуй ще разочарова маниаците на дънките. Тази дреха е била създадена за работно облекло. Въпреки че днес се счита за супер модерна, според древнокитайското учение синьото е цветът на небето, на духовното просветление, а когато носим сините панталони, прекъсваме нашата връзка с Космоса. Като компромисен вариант може да носим дънки, но не в традиционния син цвят.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков ( преди 10 години )
"Въпреки че днес се счита за супер модерна, според древнокитайското учение синьото е цветът на небето, на духовното просветление, а когато носим сините панталони, прекъсваме нашата връзка с Космоса. " Това ще си го сложа в рамка като пътеводна звезда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар