Мода

5 идеи как да носите шал на главата си

За една секси визия

24.05.2014г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Шаловете са шик аксесоар, който носим през цялата година. През пролетно-летния сезон избираме такива, които са от памук, вискоза, лен, коприна. Изключително актуални са тези, които са с животински принтове, изображения на животни, образи от ренесанса, на геометрични фигури, цветя и много други.

Шалът е подходящ аксесоар за всеки повод. Може да го декорирате на шията си, на дръжката на чантата, да го носите като колан или аксесоар на главата. Споделяме няколко интересни предложения как да го превърнете в аксесоар към вашата прическа.

За да си направите прическата на Риана, предварително трябва да накъдрите косата си или да я оформите в добре подредена и стегната конска опашка. Ще ви трябва малък копринен шал, чийто цветове да бъдат съобразени с останалата част от визията ви. Пуснете няколко кичура коса покрай лицето и завържете шалчето на панделка.

Стилът бохо, или както някои го наричат – хипи, никога няма да бъде демоде. Ако тази секси визия ви допада, вземете любимия си памучен шал, направете няколко небрежни къдрици и поставете шала по този начин.

В миналогодишната пролетно-лятна колекция на Dolce&Gabbana шаловете бяха един от основните акценти при аксесоарите.

Свързани статии

Оформете косата си на опашка на тила или в малък кок. Остава да добавите и шала, който да минава като лента и да завържете леко на една страна.

За тази идея ще ви трябва малко по-дълъг и фин шал. Пуснете косите си и оставете няколко кичура коса покрай овала на лицето. Поставете шала като лента, а след това го изтеглете назад. Може да пробвате усукването на шала и през сплетена плитка.

Започнете да го усуквате заедно с косата си и накрая фиксирайте като направите панделка или поставите тънък ластик. За да се фиксира добре върху главата ви може на няколко места да го поставите секретни фиби, които да го придържат към косата.

Може да си направите и малък или по-голям тюрбан. Всичко зависи от обема на шала, който ще използвате. Оформете косата в небрежен кок на тила. Поставете шала и го завържете в предната част.

Снимки: reuters, pinterest

Коментирай