Мода

Какво да облека днес

Не спирайте да експериментирате с десените, когато искате да постигнете една стилна визия

16.06.2014г. / 08 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pinterest

Снимка: pinterest

Десените винаги правят моделите по-интересни, а визията неповторима. Актуални за пролет-лято 2014 ще бъдат освен цветята, геометричните фигури и райе, точки – малки и големи, звездички и т. н.

Съчетаването им се превърна в тенденция през последните няколко сезона. Една визия, в която са комбинирани различни флорални мотиви или геометрични фигури с цветя, точки или райе винаги се откроява.

В рубриката ни „Какво да облека днес“ споделяме идеи как да съчетаете по интересен начин изключително актуалните за сезона десени.

В първата визия моделът е облечен в тъмносиня ефирна рокля на големи бели точки. Вие може да изберете и някаква на цветя, ще се получи интересна комбинация. Линията на роклята е асиметрична.

Независимо дали ще изберете рокля с висока или ниска талия, добавете тънко кожено коланче, което да бъде с цвета на обувките. Синият цвят е сравнително комбинативен. Най-добре се съчетава с червено, бежово, кафяво, бяло, жълто, зелено, корал.

За да добавите райе в имиджа ще ви трябва късо вталено сако, жилетка, фин пуловер или болеро в хоризонтално или вертикално райе. Обувките е добре да бъдат на малък ток – половинки обувки или сандали с по-тънки каишки или такива, които са във винтидж стил. За още повече райе добавете и чанта с райета.

Както забелязвате, визията е семпла, но в същото време и много свежа за летните дни.

Във втората визия отново преобладава райето. Комбинирайте стилна трапецовидна пола с висока талия с райе и късо вталено сако на точки, малки цветя или с друг интересен десен. Добавете фин топ, риза боди с къс ръкав или класическа бяла блуза.

И двата имиджа показват комбинации предимно от бяло, червено и синьо. Вие може да добавите и повече цвят.

Аксесоарите е добре да са в светло бежово, а обувките отново да са с малък ток. Не спирайте да експериментирате с десените, когато искате да постигнете една стилна визия.

Снимки: pinterest

Коментирай