Мода

Как да си направите красиви гривни за лятото

Трябват ви малко дантела и няколко парчета плат

28.06.2014г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: marthastewart

Снимка: marthastewart

Бижутата са важен аксесоар към имиджа на всяка дама. Актуални за летния сезон ще бъдат колиетата тип вериги, колиета и гердани с флорални мотиви и много цветни камъни, геометричните фигури, колиета от няколко на брой синджирчета и други.

При пръстените, обиците и гривните също ще се наблюдават тези основни акценти, както и обемните гривни. Те са красиви, когато са поставени няколко една до друга. Споделяме една идея, която ще ви покаже как в няколко стъпки да си направите красиви гривни.

За първата идея ще ви трябват дървени или пластмасови гривни и няколко парчета плат. Изберете ги в любимите ви цветове или с животински принт, райе, цветя и др. От парчетата плат изрежете ленти с широчина около 1,5 см и минимум дължина 40 см.

Широчината на лентите зависи също и от това колко широка гривна ще декорирате. Поставете малко лепило от вътрешната страна на гривната, а след това залепете върху него началото на лентата.

Изчакайте минута-две да се фиксира добре и намажете с лепило външната част на гривната. Така постепенно увивайки лентата, добавяйте по малко лепило и изчаквайте, за да се залепи добре парчето плат. Важно е да опъвате леко лентата докато я навивате, за да стане гривната красива.

Свързани статии

За втората идея ще ви трябва дантела, която не е необходимо да режете на ленти. Изрежете по-широко парче от нея. Толкова, колкото да обгърне гривната.

Нанесете лепило от външната към вътрешната част на гривната и поставете дантелата притискайки леко. Използвайте безцветно лепило на водна основа.

Ако не разполагате с лепило, може да зашиете дантелата, като шевът трябва да се пада от вътрешната страна.

Снимки: marthastewart, prettylifeanonymous.blogspot

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Васи ( преди 9 години )