Мода

И „Оскар“ отива при... (галерия)

Вижте кои са победители в основните категории

23.02.2015г. / 11 04ч.
Михаела Лазарова
Наградите "Оскар". Снимка: Reuters

Наградите "Оскар". Снимка: Reuters

Ден след връчването на статуетките „Златна малинка“ за 87-ми пореден път Американската академия за филмово изкуство връчи престижните статуетки „Оскар“.

Бляскавата церемония започна в 03:30 часа българско време и се проведе в The Dolby Theatre в „Холивуд енд Хайленд“.

Водещ на тазгодишната церемония бе американският актьор Нийл Патрик Харис, който месеци по-рано сподели, че за него е огромна чест да бъде водещ на наградите „Оскар“. Категориите, в които бяха отличени победители са 24, като близо 6000 членове на академията трябваше да определят кои са най-добрите във всяка.

Сред знаменитостите, които бяха и специални гости на връчването на наградите, камерите на фотографите уловиха Дженифър Лопес, Лейди Гага, Гуинет Полтроу, Рита Ора, Скарлет Йохансон, Опра Уинфри и много други.

Кои си отидоха с престижната статуетка?

„Оскар“ за най-добър филм отиде при „Бърдмен“.

Еди Редмейн отнесе златната статуетка в категорията най-добър актьор за ролята си в „Теорията на всичко“. В лентата Еди с брилянтната си игра успява да пресъздаде образа на гения Стивън Хокинг, с когото успява да се срещне дни преди първите снимки на филма и да получи благословията му. 

Джулиан Мур бе отличена с „Оскар“ за най-добра актриса за филма „Все още Алис“. „Оскар“ за най-добър режисьор бе връчен на Алехандро Гонсалес Иняриту за „Бърдмен“.

Джей Кей Симънс отново обра овациите, след като бе награден от академията за най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в „Камшичен удар“, а Патриша Аркет бе отличена за най-добра актриса в поддържаща роля за играта си в „Юношество“.

За най-добър чуждоезичен филм бе отличен „Ида“ на Павел Павликовски, а за Анимация – „Героичната шесторка“.

Свързани статии

„Оскар“ за най-добри визуални ефекти отиде при „Интерстелар“.

Както всяка година, така и тази, обръщаме специално внимание на тоалетите и визиите на дамите минали по червения килим. Трябва да споделим, че добрите визии определено превъзхождаха лошите модни представяния.

Изключително впечатление направиха Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Дженифър Лопес. Рокли в пепел от рози, златно, екрю, обсипани с много камъни, бродерии и пищни бижута, които завършваха шармантните имиджи.

В галерията ни може да разгледате още бляскави моменти от 87-ите годишни награди „Оскар“.

Снимки: Reuters

Коментирай