Мода

Как да създадете визия в стил бохо

Бохо стил – женственост и красота

21.04.2015г. / 07 10ч.
Михаела Лазарова
Снимки: thepeachskin.tumblr.com

Снимки: thepeachskin.tumblr.com

Стилът бохо отново ще владее пролетно-лятната мода. Настроение, което излъчва свобода на духа, женственост, бунтарски дух, сексапил и невинност. Бохо не е стил за всяка дама, но ако вие сте решили тази година да преоткриете себе си, вижте как да създадете визия в стил бохо.

Впитите и тесни панталони са незаменима част от бохо стила. Те могат да бъдат памучни, дънки модел скини или от велур в кафявата гама. Задължително ги комбинирайте с ефирна блуза или риза в подходящ цвят, плетен кожен колан. Още по-ефектна ще бъде вашата визия, ако в моделите има и акцент с ресни.

Роклите също са неизменна част от бохо модата. Дължините при тях варират от такива, които са с дължина около и над коляното, до дълги до земята. Цветовете могат да бъдат слонова кост, пясъчно, черно, да бъдат комбинация от няколко ярки цвята. Не забравяйте, че за стила бохо са характерни бродериите и дантелата. Изберете рокля с подобна декорация.

Туниките са секси, удобни и може да ги съчетавате с дънки, къси панталонки или да бъдат част от вашия плажен имидж. Изберете ги в екрю, млечно, зелено, пясъчно или с пищна декорация.

Подобен модел подчертава красотата на раменете, затова позволете си раздвиженост в кройките. Съчетайте туниката с подходящ широк колан с метални или дървени елементи.

Какви аксесоари да изберете за вашата бохо визия?

По отношение на бижутата и останалите аксесоари, имате голяма свобода. Обувките могат да бъдат кожени сандали на висока или ниска платформа, боти, кецове, гуменки.

Свързани статии

Нека имат етномотиви, ресни, камъни или много кожени каишки. 

Обиците, гривните и колиетата са пъстри и обемни. Изработени са от метал, дърво, слонова кост. Съчетавайте по няколко от вид на ръката или шията си.

Моделът на чантата може да бъде малка, която да носите през едно рамо, от кожа и с ресни или чанта тип торба. Раниците също са подходящи за стила бохо.

Не забравяйте за грима и прическите. Плитки, меки вълни в косите, небрежни кокове, ленти, шалове, увити около главата. Акценти, които ще направят визията ви секси и романтична.

Гримът в стила бохо подчертава красотата на очите. Опушени клепачи, кадифена кожа, леко подчертани скули и мек блясък на устните. Изберете сенки в комбинация от златно и сребърно.

Що се отнася до маникюра, ноктите са в по-къси дължини, квадратна форма, а цветовете на лаковете варират според вашите предпочитания.

Снимки: thepeachskin.tumblr.com

Коментирай