Меню

Печени пикантни парти ядки

4 декември 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша орехови ядки
1 чаша бразилски орехи
1 чаша безсолни печени бадеми
1 чаша безсолно кашу
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка кимион
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
½ чаша захар
¼ чаша вода
1 супена лъжица масло
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Постелете в плитка тавичка алуминиево фолио за печене. Напръскайте го със спрей за готвене.

Смесете всички видове ядки в голяма купа. Поръсете ги със сол, черен пипер, кимион, лют червен пипер. Разбъркайте добре.

Загрейте захарта, водата, маслото в малка тенджера на средна температура, докато маслото се разтопи. Гответе за около минута и свалете от огъня. Изсипете много бавно сместа с маслото в купата с ядките като разбърквате, за да полепне много добре по всяка ядка.

След това изсипете ядките в тавата за печене и ги разстелете добре.

Печете ядките за около 10 минути в загрята фурна. Разбърквайте от време на време, за да оберете сиропа. Печете допълнително, ако това е необходимо. Сервирайте ядките напълно изстинали.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай