Всичко за зодиите

Ретрограден Плутон във Водолей на 2 май – време на трансформации

Освобождаваме се от страховете си

02.05.2024г. / 11 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 2 май Плутон – планетата на „смъртта и прераждането“ става ретроградна в знака на Водолей. В тази зодия ще се задържи до 11 октомври 2024 година. Всъщност планетата премина във Водолей на 20 януари 2024 г., но сега започва ретроградната ѝ фаза.

Ретроградният Плутон ни насочва да разгледаме трансформациите от миналото, какво е отпаднало, какво се е издигнало и какво все още стои в сенките. Плутон навлиза в своето ретроградно пътуване в знака на Водолей, но на 1 септември ще се върне в Козирог.

Свързани статии

Тъй като това е последният път в годината, когато Плутон ще бъде в Козирог, според западни астролози, това е последната ни възможност да приключим цикъла на Плутон в Козирог, с който работим от 2008 година.

Може да помислим в посока на това как сме се променили, как сме се трансформирали от този момент досега. Какви отговорности сме поели в живота си.

На глобално ниво влизането на Плутон в Козирог съвпадна със световната финансова криза. Плутон в Козирог може да подчертае промени в големи фирми и организации на власт, като банки. Можем да очакваме повече новини около банките и големите бизнеси, докато Плутон преминава през Козирог.

Свързани статии

Плутон работи върху по-дълбоките слоеве и наистина едва когато завърши пътуването си в зодиакален знак, ние можем наистина да разберем мъдростта, уроците и трансформациите, които е предопределено да донесе.

Плутон ще напусне Козирог на 19 ноември 2024 година.

Докато Плутон се движи ретроградно, ние разсъждаваме върху циклите на „смъртта и прераждането“ в собствения си живот. 

Свързани статии

За да работите с този ретрограден Плутон, прегледайте отново периода от 23 март 2023 г. до 2 май 2024 г. Какви трансформации са се разгърнали от този момент? Как сте се променили и еволюирали? Как сте се преродили?

Плутон е фин в подхода си, така че понякога е трудно да разберем как се движи през живота ни. Дори поставянето на тези въпроси може да не ни даде яснотата, от която се нуждаем.

По време на тази ретроградност бихме могли да помислим какви промени е необходимо да се случат в живота ни. Изправяме се срещу страховете си, защото те нямат власт над нас. Освобождаваме се от онова, което не е под наш контрол, от миналото, блокажите. Влизаме в своята сила, като правим анализ върху това какви вярвания, ситуации или взаимоотношения може да ни карат да се чувстваме безсилни.

Свързани статии

Без значение дали става въпрос за лично преобразяване, като промяна на цвета на косата, начина на обличане, възстановяване на връзки с приятели или стартиране на нов бизнес, тази ретроградност ни мотивира да трансформираме мислите в осезаеми действия.

Плутон открива скрити истини и ни подтиква да се справим със сенчестата страна на живота. Също така има тенденция да насочва вниманието ни към борби за власт и проблеми с контрола. Плутон е феникс, издигащ се от пепелта.

Коментирай