В дълбок тиган загрейте мазнината. В нея запържете чесъна и лука. Към тях добавете целината и морковите, ситно нарязани. Разбъркайте и след това прибавете гъбите и царевицата. Отново разбъркайте няколко пъти. Овкусете с мащерката и магданоза, солта и пипера на вкус. Добавете доматената паста и разбъркайте. Важно е котлонът да е на слабо, за да не загорят продуктите.

Добавяйте разтворения бульон на равни части и на бавна струя като между всяко прибавяне разбърквате, за да поемат зеленчуците от течността и да се задушат. Сгъстете с брашното и разбъркайте зеленчуковата яхния. Гответе, разбърквайки, в продължение на 7-8 до 10 минути и свалете от котлона.

В друг съд сварете картофите, предварително нарязани на едри кубчета. След като се сварят, отцедете водата. Овкусете със сол и пипер на вкус. Намачкайте с решетъчна лъжица. Добавете веган маслото и соевото мляко. Разбъркайте добре сместа, за да се получи пюре.

Зеленчуковата яхния прехвърлете в кръгла тава за печене. Покрийте обилно отгоре с картофеното пюре. Натиснете с шпатула, за да получите характерните за овчарския пай форми. Печете в загрята на 220 градуса фурна до получаване на златиста коричка.

Снимки: Tasty

Вижте още: