Най-напред отрежете капачетата и почистете чушките от дръжките и семките. В отделна купа разбийте яйцата. В тях натрошете сиренето, гъбите, отцедени от сока от консервата и добавете подправките. Разбъркайте добре, докато яйцата полепнат по сиренето и се образува стегната смес. Напълнете чушките.

Пригответе и соса, с който ще ги залеете. За целта загрейте олиото в тиган. В него запържете ситно нарязаните лук и чесън за около 2-3 минути. Добавете добре намачканите домати. Подправете с още сол и черен пипер на вкус. Разбърквайте соса, докато заври. След това изключете котлона и бъркайте още няколко минути до леко сгъстяване. Залейте чушките с него и ги печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-40 минути.

Снимка: theperfectpantry

Вижте още: