Меню

Кюфтета от тиквички със сирена

9 май 2024 | 10:32 | Михаела Лазарова
3 от 8 гласа
Добави в любими
350 г тиквички
150 г сирене рикота
80 г настърган пармезан
100 г галета
1 голямо яйце
150 г моцарела за пица
сол на вкус, ако е необходимо
черен пипер на вкус
слънчогледово олио за пържене
45 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Тиквичките се измиват и обелват, след което се притискат между дланите, в гевгир или през тензух, за да се отстрани излишната вода. Слагат се в купа и към тях се добавят яйцето, рикотата, галетата, подправките и пармезана. Всичко се разбърква много добре. Оформят се малки топки, като в средата на всяка се слага по малко от моцарелата. Загрейте тиган и сложете олиото. Изпържете кюфтетата до златистокафяво от двете страни, ще са им нужни около 4-5 минути на страна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай