Семейство

„Забавното лятно четене“ 2013 започва на 28 май

Инициативата на Az-deteto.bg за насърчаване на четенето сред децата започва в една от най-големите столични книжарници

27.05.2013г. / 13 30ч.
Аз жената
„Забавното лятно четене“ 2013 започва на 28 май

Уважаеми родители, приятели на книгите и четенето, ето че дойде време за новата лятна кампания на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека „Забавното лятно четене“ 2013!

Началото на кампанията ще бъде точно в 17.00 часа на 28 май (вторник) 2013 г. и тя ще продължи през цялото лято, до първия учебен ден, когато ще приключи. Скоро след края на кампанията ще бъдат обявени и нейните резултати за най-четящ град, най-четящо училище, най-четящо дете и най-четена книга за лято 2013.

Ако искате детето ви да е сред най-четящите деца на България, предложете му да се подготви и да прегледа списъка с книжки. Да си набележи първите няколко заглавия, които ще прочете. Официалното откриване на „Забавното лятно четене“ 2013 ще бъде на 28 май 2013 г. в книжарница „Гринуич“ в София на бул. „Витоша“ 37, от 17.00 часа.

Официални гости на събитието ще бъдат посланиците на кампанията – детските автори Роси Кота и Петя Кокудева и журналистът и тв водещ Ники Кънчев. На място ще бъде направена демонстрация как става регистрацията за участие в кампанията и как се попълва онлайн читателския дневник.Съорганизатор на кампанията е Столична библиотека.

Освен това ще има викторина и много страхотни награди за раздаване! Входът е свободен и ще чакаме всички желаещи деца и техните родители в книжарница „Гринуич“!

Партньори на инициативата са: ЧЕЗ България, Софарма
Комуникационен партньор: Civitas

Институционални партньори: Министерство на образованието, Асоциация българска книга, Глобални библиотеки, Българска библиотечно-информационна асоциация, УНИЦЕФ България, „Ентусиаст“, „Фют“, „Сиела“, „ПАН“, „Инфодар“, БГ книга
Медийни партньори: България он ер, Нова телевизия, БНР, БГ Радио, Радио Enjoy, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Аз чета, Дневникът на мама, Програмата, Bgmaps.com, Национална мрежа за децата, detskiknigi.com, Sofia Design Week Kids, Книжарница „Гринуич“, Kafene.bg.

Коментирай