Семейство

Кучета, за чиито прически отделяме повече време, отколкото за нас

Куче порода Пули

27.08.2013г. / 11 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато избирате куче за домашен любимец винаги сте водени от симпатиите към определена порода, която вече сте отглеждали или се съобразявате с това колко голям е домът ви и избирате по-малък или по-голям приятел. Важно е кучето да бъде от така наречената „дружелюбна порода“ и да приема добре  деца. Но често забравяте, че има породи, които изискват специфични грижи. От куче, което е с къса козина, до такова, което изисква ежедневно сресване разликата е огромна.

Логично е, че тези породи, които изискват постоянно поддържане на прическата са по-трудни за отглеждане. Така че, когато решите да си вземете куче, не забравяйте, че има такива, на които ще трябва да отделите повече внимание за тяхната фризура, отколкото за собствената си. Ето някои от тях.

Чау чау са дружелюбни мечоци. Те са характерни със своята гъста козина, която изсисква всекидневно старателно разресване, за да не спласти. Периодично е добре да бъде водено и на фризьор за кучета, който допълнително да оформи тази буйна грива. 

Йоркширксият  териер има красива, дълга и лъскава козина. За да бъде такава, тя се нуждае от всекидневно разресване, а когато къпете този малък приятел, освен шампоан трябва да използвате и балсам, за да бъде толкова красив като този на снимката. Често стопаните прибират предните кичури с помощта на малки панделки.

Независимо дали отглеждате кралски пудел, мини или обикновен тези кучета трябва често да посещават кучешки гризьор. Този бял красавец се нуждае от много ресане, за да бъде толкова пухкав и мек.

Всеки от вас се е разминавал в парка с Афганска хрътка, чиято козина е оформена в перфектна прическа, на която би завидяла всяка дама. Добре е да знаете, че тази порода кучета имат дълга и красива козина, но ако искате тя да бъде винаги такава спокойно може да си отделяте по няколко часа на ден, за да разресвате и подрязвате краищата й.

Това куче е порода Пули. Не изисква всекидневно разресване с гребен или четка, но е добре с помощта на пръсти да разделяте козината, за да не се сплита. Трябва да го къпете през топлите месеци, защото козината изсъхва много бавно.

Грижете се добре за вашите домашни любимци. Те са като децата, разчитат на вас, за да се нахранят, разходят и изкъпят. Бъдете любвеобилни и те ще ви се отблагодарят с безусловна любов.

Снимки: Reuters

Коментирай