Семейство

Синът на Кейт и Уилям ще има 7 кръстници

Приятелка на покойната лейди Даяна орисва малкия принц

23.10.2013г. / 17 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не един, не двама, а цели седем кръстници ще орисват и бдят над най-чаканото бебе тази година – синът на принц Уилям и Кейт, малкият Джордж.

Кръстниците на принца са с един повече, отколкото орисниците, покръстили баща му Уилям, съобщава списание „People“. Очаква се кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби да кръсти принц Джордж в параклиса на двореца „Сейнт Джеймс“ в Лондон. На частната церемония ще присъстват само роднини и приятели на семейството.

Свързани статии

Уилям и Кейт са избрали няколко важни за тях хора, които да им помагат в отглеждането на сина им и да му бъдат духовни родители. Това са Оливър Бейкър, Емилия Джардийн-Патерсън, граф Гроувнър, Джейми Лоутър-Пинкъртън, Джулия Самюъл, Уилям ван Кутсем и Зара Филипс.

Зара Филипс е братовчедка на принц Уилям. Г-жа Джардийн-Патерсън е съученичка на Кейт, Оливър Бейкър е състудент на двойката, Уилям ван Кутсем е приятел от детството на принц Уилям. Джейми Лоутър-Пинкъртън е бил секретар на херцозите на Кембридж и на принц Хари от 2005 г. до 2012 г. Джулия Самюъл е близка приятелка на принцеса Даяна. Графът на Гроувнър е син на херцога на Уестминстър.

Коментирай