Здраве и красота

5 прически за жени над 50 години

50 е новото 30

25.04.2024г. / 18 00ч.
Мария Дуковска
Кейт Бекинсейл и стилната ѝ конска опашка. Снимка: Getty Images.

Кейт Бекинсейл и стилната ѝ конска опашка. Снимка: Getty Images.

Обичаме Холивуд, защото той ни кара да мечтаем и да забравим поне за малко сивото ежедневие. Освен това ни вдъхновява, когато искаме да променим нещо във външния си вид. Най-лесната и бърза промяна, която моментално се отразява на настроението е чрез прическата.

Предлагаме на вашето внимание 5 идеи за актуални прически, подходящи за дами, прехвърлили 50-те години. Но те са толкова красиви и стилни, че ще отиват на всяка възраст.

Опъната конска опашка

Гуен Стефани

Виктория Бекъм, Дженифър Лопес, Салма Хайек, Кейт Бекинсейл, Гуен Стефани... Какво е общото между всички тези прекрасни жени, освен че са красиви и известни?

Всичките са на 50 (някои и над 50) и обичат косата им да е вързана на конска опашка. Не само защото е лесна, стилна и бърза прическа, но и защото опъва кожата на лицето, правейки я гладка и стегната. Ефект на ботокс без ботокс.

Свързани статии

Тъмни корени и светли кичури

Beckinsale.

Създайте контраст, който разсейва погледите от леко увисналия контур на лицето, бръчиците около очите или по челото. Това става лесно с балеаж или кичури.

Препоръчително е корените да са тъмни, а няколко пръста под тях да се спускат по-светли кичури. Балеажът е актуален сред прическите и е сравнително лесен за поддръжка.

Свързани статии

Страничен бретон

Ако челото ви е с по-малко бръчици, отколкото в зоната на околоочния контур, тази прическа е прекрасен вариант за вас. Тя открива челото, но деликатно прикрива пачия крак.

Правата коса е актуална тенденция, страничният бретон също. Звездният пример за тази хитова прическа е актрисата Рейчъл Уайз, която виждаме на снимката как сияе до съпруга си Даниел Крейг.

Възможно най-гладка коса

Никол Кидман.

Един от звездните примери за този тренд при косите е актрисата Никол Кидман. При една от последните ѝ светски изяви със съпруга ѝ Кийт Ърбан, Кидман демонстрира семпла, но много красива прическа – супер гладка и права коса. Сами можете да се убедите колко е елегантна тази прическа и колко ѝ отива.

Кой каза, че жените над 50 не бива да са с дълга коса? Ако косата ви е здрава, блестяща и красива, носете я колкото дълга искате.

Гъсти къдрици

Сандра Бълок.

Гъсти къдрици, обрамчени около лицето е сред актуалните прически тази пролет. Звездният пример, който привлече вниманието ни е чаровната Сандра Бълок.

Макар да е надхвърлила 50-те, Сандра изглежда все така свежа и красива. Къдриците могат да бъдат много подмладяваща прическа и да свалят от годините ви, когато са съчетани със стилен грим и интересно облекло.

Свързани статии

Коментирай