Семейство

Най-честите причини за раздяла

Липса на комуникация

22.11.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато двама души се разделят, често обвиняват другата страна. В такива моменти човек не осъзнава собствените си грешки и очаквания, с които е бил във връзката с любимия. Има хиляди причини, които могат да доведат до край на взаимоотношенията като изневяра, употреба на алкохол и т. н.

Но не бива да пропускаме и останалите, които засягат преди всичко комуникативните умения между двама души. Обърнете внимание на следващите няколко причини, които могат да доведат до раздяла. Започнете още от днес своя нов, по-добър модел на комуникация и взаимодействие с партньора, но не на всяка цена, а само ако мислите, че има смисъл връзката ви да продължи.

Не прекарвате достатъчно време заедно

Често партньорите забравят, че времето прекарано заедно е не само вечер на масата или пред телевизора. Забравят да се забавляват заедно, да откриват нови приятни емоции, които само ще закрепят връзката им.

Липса на комуникация

В много връзки основният проблем е липсата на комуникация. Партньорите не само, че не комуникират, но в конфликтни ситуации не умеят да разрешат проблема.

Не зачитат личното пространство на партньора си

В една двойка всеки има нужда от лично пространство, в което да бъде отдаден единствено и само на своите странични интереси, занимания и хоби. Когато има разбиране и от двете страни, когато и двамата зачитат личното пространство на половинката, тогава има хармония.

Свързани статии

Пари

Финансовите въпроси засягат отношенията между партньорите в по-голяма част от случаите. Парите са по-честата причина за раздели и неразбирателства, отколкото останалите проблеми, като употреба на алкохол, липса на чувства и т. н. В началото на всяко съвместно съжителство партньорите забравят да обсъдят именно тези въпроси, свързани с бюджета, с който ще живеят, последствията и рисковете от един евентуално взет кредит от банка. Това са важни теми, които отново поради лоша комуникация след време пораждат проблемни ситуации, често завършващи с раздяла или развод.

Деца

Много двойки не осъзнават, че когато създават деца, това е грижа за цял живот. Децата се нуждаят и от двамата родители. Често се случва партньорите да не разпределят грижите към децата по равно и единият да е майка и баща. Отглеждането и възпитанието на децата е екипна работа.

Егоизъм

Всеки е малко или много егоист, но когато имаш половинка до себе си, често се налага да прескочиш егото и собствените си желания в името на здравата връзка. Когато някой не е готов да се отдаде на човека до себе си, егоизмът надделява.

Коментирай