Семейство

Как да разчупим брачните окови?

Не допускайте бракът ви да се превърне в рутина и задължение, продиктувано от правила!

19.01.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Кой казва, че женените двойки трябва да следват точно определени правила за щастлив брак? И кой казва, че тези правила задължително ще ви направят щастливи до края на дните, както в приказките?

Ние казваме – разчупете оковите! Бъдете модерни и разкрепостени! Създавайте си разнообразие и ще се убедите, че в действителност точно нарушаването на правилата е разковничето за края на приказката: „... и заживели вечно щастливи...“.

Ето някои брачни догми, които ви пречат да се отпуснете и да бъдете себе си:

Никога не си лягайте ядосани

Това е глупаво правило. Дори не е сигурно за какво точно помага. Да, вероятно е неприятно половинката ви да внася негативна енергия в леглото, но вие можете да го разсеете. Пък и ако е ядосан на вас, сексът за сдобряване е хубаво и подходящо лекарство.

Винаги бъдете честни

В брака, понякога, се налага да казвате благородни лъжи. Иначе много скоро нещата може да отидат по дяволите. Колкото и близки да са двама души, между тях винаги има по някоя тайна. Пък и да сте отворена книга не е интересно за никого! Та нали ще ви прочете без усилие!

Никога не ходете на почивка поотделно

Глупости! Най-добре ще си отпочинете ако отидете с момичетата на море или ако заведете децата на разходка в планината. Естествено, не казваме постоянно да зарязвате партньора си и да хуквате през глава сами, но отделянето за една малка ваканция или уикенд е здравословно. Убеждението, че женените двойки трябва да правят всичко заедно много скоро ще ви се стори побъркващо, ако го спазвате стриктно.

Ако се карате, значи сте пред развод

Нищо подобно! Споровете са хубаво нещо, така разбирате кое между вас не е наред. Просто някои двойки са по-темпераментни и са склонни да правят несъгласията си достояние на цялата кооперация. Не е задължително да сте с крайно развалени отношения, само защото караниците ви са малко по-гласовити понякога.

Децата са на първо място

Свързани статии

Много често женените двойки допускат да се появи огромна празнина между тях, която запълват с децата си. Това е най-нормалната човешка реакция, може би, от всички. Но това може да доведе до сериозно отчуждаване. Децата ви имат нужда да видят, че се обичате. Така нещата в семейството винаги изглеждат по-лесни.

Никога не спете в различни легла

Защо пък не? Мъжът ви хърка, вие не можете да мигнете цяла нощ и трябва да търпите това само защото сте женени? Я стига! Здравият сън е едно от най-важните неща за здравето и ако ще си го отнемате само заради брачното ложе, по-добре не го правете. Заведете мъжа ви на лекар (ако се съгласи изобщо), а дотогава гушкайте дивана! Опасно за връзката ви ще стане, ако диванът се превърне в спасителен пояс, когато бягате от секс или интимност.

Трябва да изпълнявате съпружеските си задължения

Някой нарича ли го още така? Ако бракът означава задължение и, още повече, ако сексът се превърне в задължение, тогава сте обречени. Но ако се отпуснете и не мислите за това като за дълг, ще се убедите колко лесно ще го поискате искрено.

Коментирай