Семейство

Как правим живота си по-труден?

Винаги избирате сигурното...

13.08.2014г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Щастливите хора имат своите малки тайни, които правят живота им по-лесен. Често съзнателно или не, допускаме грешки, които не само ни правят по-нещастни, но и затрудняват ежедневието ни. Вижте от какво е добре да се откажете в името на щастливия живот.

Чувствате се виновни, че живеете живота си

Колко от вас някога са изпитвали вина, че живеят по свои правила? Изгубвайки се, за да живеете по чужди и остарели правила и пренебрегвайки своите цели и интереси, вие съзнателно вредите на себе си.

Възможно ли да се развивате в тази посока, в която желаете, без да ви спират? Да! Дайте зелена светлина на плановете си и предизвикайте живота, за да ви предизвика и той. 

Винаги избирате сигурното

Ако сте от хората, които изследвате всичко до най-малката подробност, за да се уверите, че правите най-добрия избор, със сигурност никога не действате импулсивно.  Промяната и несигурността са ваши „врагове“.

Но нежеланието ви да рискувате и да се впуснете в приключение пречи много повече и прави живота ви по-труден.

Понякога трябва да предприемате малки рискове, за да се движите напред. Не забравяйте, че не всичко може да бъде предвидено и няма как да бъдете постоянно в безопасност.  

Вие сте неутрални

Имате страхотни планове, идеи, но все чакате подходящия момент. Точното време може никога да не дойде. Направете стъпка напред, за да могат нещата да започнат да се случват. 

Допускате токсичните хора в живота си

Те са навсякъде. В работата, някои от съседите ви и понякога в приятелския кръг. За жалост, токсичните хора взимат само вашата положителна енергия и нагласа. Понякога действат срещу вас, нараняват ви и ви карат да се чувствате незначителни.

За да спрете да вредите на себе си премахнете този тип хора от вашият кръг. Зачитайте своите чувства, емоции и поставете граници на общуването.

 Вие сте обсебени от идеята да се конкурирате с всички

Конкуренцията може да бъде здравословна. Но когато й обръщате повече  от необходимото  внимание, а по-малко работите върху собственото си развитие, превръщате всичко в едно ненужно състезание, от което нищо не печелите.   

Свързани статии

Очаквате винаги да бъдете щастливи в живота

Заобикалящият ни свят е трудно място. Всяка малка промяна може да окаже  влияние върху вашето щастие. Не забравяйте, че животът  винаги е Ин и Ян. Противоположностите са взаимозависими и взаимосвързани.

Вие не можете да се предпазите напълно от тъгата и не бива да очаквате, че винаги ще има само щастие в живота. Въпреки това не спирайте да се стремите към него. 

Отлагате взимането на решения

Да вземеш лошо решение често е по-добре, отколкото да не вземеш никакво. Нерешителността не решава проблема. Ако сгрешите ще си вземете важна поука, а кой знае, може грешното решение в даден момент да се окаже печелившо. 


Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Ne stiga che naroda e poludial ami I vie mu vkarvaite oshte bezumni misli ta suvsem da ia vtasa...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар