Семейство

Приготвяне на стаята за първокласника

15.09.2006г. / 11 03ч.
Аз жената
Снимка: architectureartdesigns.com

Снимка: architectureartdesigns.com

Според възможностите на родителите, интересите и темперамента на детето повечето родители отделят време и средства, за да обзаведат по нов начин детската стая. Ето някои съвсем семпли идеи, които може без много средства и труд да реализирате. Може да промените тапетите – ако досега са били с по-детски мотиви, сега е моментът да се съобразите с предпочитанията на детето – дали в него пламти огъня на откривателя и предпочита фриз с динозаври; дали обича спорта и ще предпочете тапети с футболисти; дали се впечатлява от съзвездията в небето или харесва ярките цветове.

Естествено бюрото е едно от важните попълнения. Трябва да прецените къде би било подходящо да бъде поставено, за да бъде добре осветено. Някои деца от малки ползват компютър и сега е необходимо да решите дали той трябва да присъства в стаята още от първи клас или достъпът до него ще е бонус, когато детето е приключило с учебните си занимания. Добра идея е да сложите корково или магнитно табло – където да се постави учебната програма, текущите задължения – като например стихчетата за учене и т.н. Често се налага родителите да обясняват вкъщи задачите или нещо, което детето не е разбрало в училище – да правят заедно упражнения, затова и една дъска за писане и драскане не би била излишна, а би добавила към новата учебна атмосфера. Заедно с детето може да определите кои играчки вече е надраснало и могат да бъдат прибрани в кашон или подарени на по-малко дете, което би им се зарадвало. Да определите полица за новите книги и учебници, чекмеджета за канцеларски материали, спортни и други принадлежности. С една дума още с обстановката да подготвите своето дете за новите предизвикателства. Може да отделите кът за географски карти, макети на човешкото тяло и различни аксесоари, които ще накарат детето да се чувства пораснало и гордо, че навлиза в нов, различен период от живота си.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Viki ( преди 11 години )
Здравейте!Дали сте страхотно описание и препоръки на това което очаква всеки първокласник и неговите родители.Имам само едно голямо притеснение,а именно това как да изпратим бъдещия първолак от вкъщи?По наше време сутринта преди да тръгнем за първият учебен ден мама ни подаряваше букетче от здравец ини лискаше чаша с вода.Молбата ми е,ако вие знаете нещо за този ритуал напишете го.Мисля,чемного майки ще са ви благодарни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време