Семейство

Хобита, до които всяко дете трябва да се докосне

Например фотографията

09.03.2015г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Рисуване, игра на шах, решаване на математически задачи, свирене на музикален инструмент, спорт, събиране на монети и марки и т. н. са само част от хобитата, които забавляват, възпитават и изграждат определени навици в децата.

Тъй като всяко дете се нуждае от хоби, споделяме още няколко добри предложения, които да превърнете в тяхно занимание.

Хобита, свързани с природата.

Такова хоби може да бъде направата на къщички за птици. Децата се нуждаят от добри примери, които да им покажат, че трябва да се грижат и опазват природата. Направата на такива къщички и зареждането им с храна е не само хоби с възпитателен характер, но и забавлява малките. Градинарството също е добра алтернатива.

Хобита, свързани с науката.

Децата постоянно изучават света около тях, а геологията е една от най-интересните науки, която привлича вниманието им. Вече се предлагат разнообразни книги на тази тематика, придружени с малки земни парчета.

Съберете вашата невероятна колекция от камъни и минерали, докато изучавате геология. Астрономията също е една наука, която очарова малки и големи.

Да се научим да идентифицираме съзвездия никога няма да спре да бъде интересно, забавно и красиво преживяване. Помислете за закупуването на литература, подходяща за деца, малки макети, а защо не и телескоп.

Хоби, свързано с фотографията.

С настъпването на цифровата революция, заснемането става все по-вълнуващо за децата. Започнете с малък апарат, с помощта на който децата да заснемат красиви моменти от вашите семейни сбирки, ваканции.

Помогнете им да си направят фотоалбум по теми. Запознайте ги с разнообразни програми за обработка на снимки.

Свързани статии

Хобита, развиващи тяхната креативност.

Такива са плетенето, грънчарството, изработването на фигурки от пластилин, бродирането, техника с декупаж и други. С помощта на тези хобита малките развиват своя усет за красота, разтоварват се, подобряват своята сръчност, повишават своето самочувствие и са повод да се гордеят със своите малки произведения на изкуството.

Готварство

Повечето деца обичат да бъдат помощници в кухнята. Затова им дайте възможността да развият своята любов към храната, към съчетаването на вкусове, аромати.

Коментирай
Свободно време