Семейство

Как любовта към себе си променя любовта ни към всичко

Не се страхувате да покажете кои сте

10.03.2015г. / 16 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Нашите очаквания за щастливата и романтична любов се формират с годините. Приказките, любовните филми и романи, също оказват влияние върху отношението ни към любовта.

Но какво ни учи на това да обичаме себе си и как недостатъчната любов към нас самите, пречи на любовта, която изразяваме към всичко останало?

Любовта към Аз-а е на първо място, а след това са всички останали видове любов. Защото тя променя любовта ни към всичко. Ето как.

Не обвинявате себе си

Когато започваме нова любовна връзка ние имаме определени очаквания. Понякога те се разминават с действителността и започваме да обвиняваме себе си и партньора за провалената любов. Когато се научите да обичате себе си, по-рядко ще поставяте нереалистични очаквания за новата любов.

Щом нещо се обърка няма да търсите непременно вината само в себе си или партньора, а ще приемете събитията такива, каквито са, ще правите много по-зрели оценки, ще отделите повече време на комуникацията с половинката си.

Самообвиняването е нещо, което ще ви пречи в следващите ваши връзки. Затова научете се да обичате и разбирате себе си, за да имате едни щастливи и успешни взаимоотношения не само в любовта, но и в бизнеса.

Не се страхувате да покажете кои сте

Когато обичате достатъчно вашето АЗ вече знаете с какво, защо и доколко сте готови да направите компромиси. Любовта към самия себе си учи не само как да бъдете отдадени на любимия човек и хората край вас, но и на себе си.

Колко често пренебрегвате вашите желания за сметка на чуждото щастие? Лудост е да пренебрегвате себе си! Защото, когато не се обичате достатъчно, как би могла любовта ви да бъде истинска, чиста и отдадена на другите? Любовта към нас и другите са взаимно свързани.

Свързани статии

Вие не поставяте романтичната любов на пиедестал

За много хора любовта или е романтична, или не съществува. Да, романтичната любов наистина е неповторима, силна, но не е единствена. Когато обичате себе си вие разбирате, че има много други видове любов, които са също несравними, като нереална любов, условна любов, майчина любов, обсебваща любов и други.

Не се фокусирате толкова върху недостатъците

Ние всички имаме куп недостатъци. Понякога губим твърде много време и енергия, фокусирайки се върху тях, вместо върху силните ни страни. Това автоматично се прехвърля и върху партньорите в любовта, които срещаме, както и към останалите хора.

Но когато успеем да приемем нашите слаби страни, да ги превърнем в печеливша формула и започнем да обичаме себе си, тогава няма да се вторачваме в слабите страни на другите.

Коментирай
Свободно време