Семейство

Всяка дъщеря, изоставена от баща си трябва да знае това!

Уроци, които баща ви би искал да знаете

15.02.2016г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много семейства се разпадат. От това страдат най-много децата. Всяко малко момиченце има нужда от своя баща, а както знаем бащината фигура е тази, която най-често отсъства, когато разводът стане факт.

Милиони момиченца по света остават без бащи. Някои не ги познават, други не ги виждат никога повече след като си тръгнат. Това неминуемо оставя дълбоки белези в крехката детска душа.

Остават и неизказани думи и непредадени уроци от страна на бащите. Момичета, не се отчайвайте, защото бащата може и да е истинско проклятие в много случаи. Каквото е трябвало да стане е станало.

Тук са нещата, които са важни за живота на едно момиче, независимо дали ги е научило от изоставилия го баща или не!

По-добре е да бъдеш сама, отколкото да търпиш унижения

В много връзки униженията и несгодите взимат превес над истинските и пълноценни отношения. Всяко момиче трябва да знае, че не е длъжна да търпи лошо отношение към себе си.

Любовта може и да е трудна понякога, но тя никога не трябва да е ощетяваща. Ако едно момиче е ставало свидетел на унищожителната връзка на своите родители, трябва да знае, че не този модел трябва да следва подсъзнателно.

Външната красота е мимолетна

Много жени страдат от емоционална потиснатост заради комплекси, свързани с външния им вид. Тези комплекси могат да нанесат трайни вреди на душевността, чиито проявления да преследват една жена през целия й живот.

Знайте, че красотата е въпрос на гледна точка. Тя е мимолетна и не е вечна. Има по-важни неща от нея, които се крият дълбоко в сърцето.

Вниманието е краткотрайно

В днешното съвремие огромен брой хора живеят без внимание, с липса на любов и в пълна откъснатост от околните заради забързания начин на живот и виртуалното пространство, което пропива цялото ни съществуване.

Едно момиче трябва да знае, че вниманието, което момчетата в живота й ще й обръщат може и да стихне в даден момент, особено с напредване на възрастта. Но също така трябва да знае и че вниманието не е пасивен акт – то е активно и в него участваме ние – самите жени.

Търсете внимание, за да го получите!

Нямате нужда от разрешение

В детската възраст може и да ви е било необходимо, но в живота на възрастните разрешение на себе си можете да давате само вие и никой друг. Не се нуждаете от разрешение да изживеете живота си! Не се нуждаете от разрешение, за да поемете риск! Не се нуждаете от разрешение да превърнете живота си в приключение!

Храбростта не е липса на страх

Много хора погрешно смятат, че храбростта е липса на страх. Истината е, че да си храбър означава да правиш нещо въпреки страха. Да превъзмогваш себе си всеки ден. Да се бориш с онова, което те поваля, но никога да не се отказваш.

Ако успееш, значи си истински храбър.

Вие сте издръжливи

Човек трябва да вярва в своята устойчивост. Особено една жена трябва да знае, че е силна. Да бъде способна да разчита на себе си и да се грижи за своето благо.

Колкото и мрачен да е денят, колкото и да е трудно, една жена трябва да е издръжлива. Всеки баща би желал дъщеря му да знае това, независимо дали се грижи за нея или не.

Не се примирявайте

Примирението е враг на съществуването. Да се примириш, само защото смяташ, че не заслужаваш повече е по-пагубно от това да се самоубиеш. По-лошо е, защото се оставяш собственото ти съзнание да се самоубие, а тялото да продължи да живее.

Не сте виновни

Много деца смятат, че те са виновни за развода на родителите си. Търсят вината в себе си, смятат, че не са били достатъчно послушни или че е можело да направят нещо, за да запазят отношенията на родителите си.

Всеки баща би искал крехкото му момиченце да знае, че то не е виновно за стеклите се обстоятелства. Колкото по-скоро възприемете и осъзнаете това, толкова по-скоро ще сте в мир със себе си.

Снимки: iStock

Коментирай