Семейство

Видове тишина във връзката

Използвате тишината като лечение

12.07.2016г. / 17 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комуникацията е нещо изключително за взаимоотношенията, особено за тези хора, които се намират във връзка. Ако се замислите, като че ли общуваме повече чрез социалните мрежи, отколкото лице в лице.

Сякаш има някакъв вътрешен страх или безразличие към комуникацията, която ни кара да неглижираме много от случващото се във връзката ни. И тогава настъпва тишината между нас и любимия човек. Знаете ли, че има няколко вида тишина в любовта? Споделяме 4 от тях.

Използвате тишината като лечение

Един от най-често срещаните типове тишина във връзката. Имали сте ситуация, в която сте се скарали с половинката си и не си говорите. Толкова сте си ядосани един на друг, че последното нещо, което ви хрумва е да си говорите.

Смятате, че тази пауза в комуникацията, която може да продължи с дни, ще разреши проблемите, ще е като лечение за тях, но грешите. Подобен вид тишина никога не завършва положително за взаимоотношенията.

Опитвате се да накажете любимия човек, премълчавате емоциите си, грешките си, но в същото време наказвате и себе си. Споделете какво мислите, спазвайки добрия тон. Не оставяйте половинката да ви се моли за внимание, но не се оставяйте и вие да бъдете молещата страна. Проблемите се решават с разговори, а не с тишина.

Няма какво да си кажете

Вид мълчание и тишина, които подсказват, че може би връзката ви се е изчерпала. Мълчанието помежду ви не е задължително да е след кавга. След края на работния ден вие се прибирате в един дом, почти не си задавате въпроси, които предполагат загриженост един към друг. Храните се мълчаливо, не споделяте.

Може би сега е моментът да се замислите защо вече не разговаряте. Бихте ли могли да съществувате заедно, когато си мълчите. Двойките трябва да разговарят, да споделят, да се интересуват един от друг.

От друга страна, може да ви дразни само гласът и тонът на половинката ви и затова да не ви е приятно да разговаряте. Важно е да разберете, че липсата на комуникация унищожава връзката. Изчезне ли тя, любовта също си отива.

Момент на пълно изключване

Критична точка, през която повечето връзки преминават. Период, в който не сте съгласни с нищо, което вашата половинка казва или прави. Понякога има явна причина за отчуждението, понякога е рутината на взаимоотношенията ви. Често при този вид тишина, единият партньор обикновено започва да се съгласява с другия, за да не влиза в излишни конфликти.

Това вреди и на двамата. Затварянето в себе си не решава нищо. Вечер си лягате пълни с тъга и гняв и сякаш искате да избягате от всичко това. Единственият лек за този вид тишина отново е добрата комуникация.

Не отговаряте на съобщения дълго време

Вид тишина, грешка, която много двойки прилагат. Единият пише на другия, позвънява, но отговор така и не последва. Може би в този момент сте заети с работа или имате друг ангажимент.

Свързани статии

Мълчанието и нежеланието за комуникация в тези моменти, може да накара отсрещната страна да мисли в различни посоки, от което да следват и погрешни изводи. Това обикновено води до тежки и непоправими грешки.

Помълчете ден-два, но след това каквото и да решите за връзката ви, завършете с комуникация. Мълчанието само усложнява повече нещата.

Снимка: istock

По материали от elitedaily.com

 

Коментирай
Свободно време