Семейство

Как се отнасят с децата си родителите по света

Запознайте се с 5 интересни и любопитни практики

08.07.2017г. / 06 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всеки родител, независимо къде се намира по света, има свое уникално и различно поведение спрямо детето си. Начините на отглеждане и възпитание могат да бъдат много различни, в зависимост от културата и порядките на дадено общество или социална група. Но това, което сближава всички родители по света е любовта към децата им и желанието да направят най-доброто за тях.

Сайтът Brightside ни запознава с 5 любопитни примера от различни точки на земното кълбо, които ни показват колко интересно може да е отношението на родител към дете.

В Мавритания: родителите плюят върху лицата на децата си

В някои зони в Мавритания, където живее племето уолоф, съществува обичай родителите да плюят върху детските лица, защото се смята, че слюнката застрахова думите и всички изречени благословии ще се превърнат в истина.

Обикновено в такива ситуации майката плюе на лицето на детето, а бащата в ушите на бебетата и разнасят слюнката по цялата глава на детето, за да има щастлив и дълъг живот.

В Кения: майките не гледат бебетата си в очите

Жените от племето киси в Кения са изключително привързани към децата си, но въпреки това избягват да ги гледат в очите, проявят ли дори малко игривост. Това е така, защото не искат да ги учат да търсят твърде много внимание от тяхна страна и да се занимават сами.

Снимка: Reuters

В Норвегия: оставят децата да спят при минусови температури

Свързани статии

Често срещана практика при родителите в Норвегия е да оставят децата да спят навън, в количката, докато те обядват или вечерят в ресторант, дори и при минусови температури. Според тях леденостуденият въздух ги предпазва от болести и ги калява.

Маите: къпят децата в ледена вода преди сън

Голяма част от бебетата на маите биват къпани преди спане, но не в топла, а в ледена вода. Тази практика цели закаляване на децата и предпазване от болести.

В Дания: окачват бибероните на дърво

В северната държава има обичай всички деца, които навършат три години и спрат да използват биберон залъгалка, да го окачват на дърво като символ на порастването.

Снимка: Wikimedia Commons

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 6 години )
и май точно това с бабите ни е грешката, затова държавата ни крета 50 години след западния свят. защото децата ни ги възпитават хора на 50-60 години вместо младите майки и бащи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
popi ( преди 6 години )
V Balgaria gi ostaviat na babite da gledat po babechki..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар