Семейство

Как работата ви кара да напълнявате?

Ако се чудите откъде са ви се струпали всичките излишни килограми

28.08.2017г. / 16 54ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Всеки аспект от ежедневието ни може да причини напълняване. Работата е фактор, който може да окаже силно влияние върху значителното повишаване на теглото. По какви начини се случва това?

Ядете за компания на колега, дори да не сте гладни

Неусетно тези жестове на благородство от ваша страна ви карат да напълнявате. Дошло е време за обяд, вие обаче не сте гладни, но правите компания на колега или колежка. Изкушавате се, взимате си и десерт. Всичко това ви кара да качвате излишни килограми, въпреки че не си давате сметка.

Причини за наднормено тегло, за които никой не ви казва

Не ядете съзнателно

Несъзнателното хранене е много опасно, защото ви хвърля в капана на излишните калории. Храненето, когато работите и сте седнали на бюрото си е вредно, защото тогава мозъкът ви е зает с ангажиментите. Неусетно изяждате повече, отколкото трябва и повишавате драстично общия дневен калориен прием. Освен това на бюрото често похапвате солети, бисквити, вафли и други безкрайно вредни храни.

Осветлението и температурата в офиса също имат значение

Според изследванията, слабо осветените помещения повишават апетита. Ако работите на тъмно и сте вторачени в монитора през целия ден, това ще ви кара да огладнявате често. Същото важи и за температурата в помещението – ако тя е прекалено ниска, ще ви се похапва повече от обикновено.

Как да се отървете от „водното“ наднормено тегло?

Оставате след работно време

Работата в извънработно време е вредна за здравето по много начини, един от които е и повишаването на теглото. Не само че не ви остава време за упражнения, но и хормоните на стреса в тялото ви се увеличават. Те предизвикват трупане на мастна тъкан. Много по-вероятно е да преядете след като се приберете вкъщи, ако сте работили повече от отреденото.

Стрес на работа и крайни срокове, поставящи под напрежение

В много професионални сфери на работа съществува напрежение. Това е неизбежно, особено когато има крайни срокове и цели за постигане. Това обаче ви кара не само да се сдобиете с наднормено тегло, но и с някои животозастрашаващи заболявания.

Коментирай