Семейство

Палачинки в събота сутрин

27.06.2008г. / 09 28ч.
Вергиния Генова
Палачинки в събота сутрин

Кога сме щастливи и какво ни прави щастливи? Дали сме се замисляли над този въпрос? Трудно може да определим щастието, когато го имаме, но със сигурност палачинки в събота сутрин е една вкусна материализация на това така сложно и противоречиво абстрактно понятие. Щастието е като сянката – все се мъчиш да го хванеш, все страдаш, когато го нямаш, а когато е при теб все ти се изплъзва и се страхуваш, че можеш да го изпуснеш.

Но ако има кой да ти направи палачинки в събота сутрин няма защо да се чувстваш нещастен? А ако пък има някой, на когото ти да направиш – това е още по-голямо богатство – защото по-блажено е да даваш, отколкото да получаваш. Мъдрите са казали, че щастието е в малките неща. И наистина малките, кръгли, току-що приготвени палачинки с разнообразни шупли и кафяви точици са като една своеобразна карта на обичта. Хората имат обичай да си гледат на кафе, но загледайте се в домашно приготвените палачинки – колко много и какви великолепни картини има по тях. И всички до една говорят за много и все хубави неща.

Ако сме свикнали да свързваме ягодите и шампанското със страстни любовни нощи, бирата с приятелството, то определено палачинките в събота сутрин са символ на семейната обич и топлина.

Палачинките винаги умиляват, пораждат чувството за нежна обич, топлина и уют. Понякога и мъничко носталгия. Носталгия по истинските неща.

Щастливи са децата, които се събуждат и къщата ухае на палачинки. Смехът тогава е по-звънък и боровинковото сладко по-сладко.

Палачинките са най-важното ястие, което всеки човек трябва да умее да приготвя. С палачинки може да се живее безкрайно дълго в любов и разбирателство, защото могат да се комбинират с всякакви други продукти.

Палачинки за закуска, палачинки за обяд, сладки и солени палачинки. Палачинките могат да ни вдъхновят за официална вечеря, за семейно събиране или просто да кажем – Добро утро, скъпи/скъпа.

Колкото и странно да е, но мъжете също обичат да правят палачинки и явно съзнават тяхното ключово място по пътя към щастието.

Ммм... палачинки! Говори толкова много: за празник, за обич, за разбирателство, за взаимопомощ. Когато се събират тийнейджърки на парти, могат заедно да направят палачинки, в знак на първия им самостоятелен женски купон. Когато се събират двама души да живеят заедно – палачинките също може да са най-бързото меню за двама. Нищо че може да има някоя и друга прегоряла палачинка всред изпепеляващата им страстна любов. Тези палачинки никога не се забравят.

Тиганът за палачинки е съдинката, с която трябва да се обзаведете първо. Дори преди тенджерата за супа. Тиганът за палачинки не е просто тиган, той е символ. Символ на обичта у дома, на желанието, когато се събуждаш да ухае приятно, да има някой, който да ти каже, че иска да ти е хубаво и да направи дните ти слънчеви.

Затова нека съберем най-прекрасните и изпитани рецепти за палачинки, за да предизвикаме щастието да ни се усмихне. Има ли някой, които няма да се усмихне пред цяла чиния пълна с вкусни, топли и ухаещи палачинки?

Рецепта за палачинки
250 г обич на прах
0.500 мл пресни мечти
4 бързи целувки
2 щипвания по бузките
1 суп. лъж смях
1 прегръдка
1 суп лъж олио
20 г добро настроение
Всичко това се събира в едно голямо влюбено сърце, разбива се добре докато не забълбука от щастие. След това вземаме по малко от тази смес и изсипваме в огъня на любовта и чакаме да порозовее от вълнение. Мятаме високо, високо, така че да си помисли, че е вече до облаците и по-голямо щастие от това не може да преживее. И тогава бързо целуваме.

Плънките могат да бъдат според нашите планове и настроения.
Летни палачинки с плънка от пътешествие по море.
Сутрешни палачинки с плънка от приключения (подходящи за деца на всякаква възраст).
Палачинки за излет с плънка от боров въздух и ухание на цветя.

Колкото хора, мечти и вдъхновения, толкова много палачинки с настроение.

Какво за вас са палачинките? Обичате ли да правите палачинки? Имате ли любими рецепти и някакви тайни хитрости в приготвянето им?

* * *

Рецепта за палачинки

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Пили ( преди 10 години )
Страхотно! Обнадеждаващо. Изпълва ме със смисъл и надежди! Благодаря и поклон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Минувач ( преди 11 години )
Когато правя подобни палачинки, жена ми забременява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Чудесна статия, вече препоръчвам рецептата на приятели! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Саня ( преди 11 години )
И аз обожавам палачинки. Повдигат ми настроението и ми е много гот. Наистина е приказка когато има на кого да направиш палачинки в събота сутрин. И то не по задължение, а просто е така да го събудиш с ухание на любов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Невена ( преди 11 години )
Супер е!Аз също обичам да приготвям палачинки в събота сутрин за моя любим и децата ни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Юлето ( преди 11 години )
Страхотна статия! Изпълнена с много любов и романтика... Аз също много обичам да приготвям вкусни палачинки за всички вкъщи и весело да си ги похапваме ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар