Меню

Как да направим конфитюр от тиква

16 септември 2015 | 11:45 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
750 г варена тиква (около два пъти повече сурова)
700 г кафява захар
70 мл вода
сокът на 1/2 лимон
2 ч.

  • Порции: 4 буркана по 350 г

Продукти
Приготвяне

Измийте тиквата и отстранете кората. Премахнете семките и сърцевината, нарежете на малки парчета и варете до омекване. След това я прецедете и оставете да се охлади. Пасирайте я и добавете захарта към нея.

Оставете да отлежи около час, а след това добавете водата. Щом заври сложете и лимоновия сок. Варете 5 минути и изсипете конфитюра в буркани, които предварително сте поставили във фурна загрята на 100 градуса.

Затворете плътно бурканите и ги поставете обърнати на обратно до пълното им охлаждане.

Снимка:istock

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай