Какво те мъчи в любовта?

Аз съм в България, а той в Италия! Имаме ли бъдеще?

Ева Кулева ви съветва за любовта

16.04.2016г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: След развода ми отпреди десет години, останах много разочарована от изневярата на съпруга ми. Излязох извън страната и се запознах с човек, който ми вдъхна доверие. От три години сме, ако може да се каже, заедно. Живях една година при него в Италия и сега съм в България, а той си остана там.

Виждаме се почти всеки месец. От голямото разстояние и всички тези възможности за запознанства по интернет започнах да имам съмнения в неговата вярност. Оказа се, че той е регистриран с много профили за запознанства. Това ме притеснява, нищо че той ме убеждава, че е само да си запълни времето. Въпросът ми е: Възможно ли е тази връзка да просъществува или се заблуждавам и си губя времето? Ще съм много благодарна да чуя мнението ви.

Ева Кулева: Благодаря ти за споделянето, Нина. Разбирам, че се съмняваш в две неща – дали връзката ви има бъдеще и дали партньорът ти ти е верен.

От писмото ти не ми става ясно защо се разделихте. След като сте живели заедно една година, защо не намерихте начин да продължите да живеете заедно – в Италия, в България или на друго място?

Другият ми въпрос към теб е какви са плановете ви за бъдещето? Обсъждали ли сте кога и къде искате да живеете отново заедно? Ако не, защо не си повдигнала този въпрос? Ако да, защо не се е случило в продължение на две години?

За мен е очевидно, че ако тази връзка няма развитие в най-скоро време, трудно ще просъществува. А и дори да продължи така, едва ли се чувстваш много удовлетворена от сегашните ви отношения.

На твое място бих си изяснила какво точно искам от тази връзка и в какъв срок. И бих го обсъдила с партньора си.

По отношение на верността, разбирам, че се съмняваш в неговата честност. На теб ли ти е трудно да му се довериш или смяташ, че той не заслужава доверие?

Взимаме от живота това, което вярваме, че заслужаваме. Какво вярваш, че заслужаваш ти?

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати