Свободно време

Позите за сън говорят за личността

Какви сме според това как спим

29.12.2016г. / 16 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Позата за сън може да подскаже много за личностните характеристики на човек. Тя е не само израз на това какво ни е удобно по време на сън, но и разкрива тайни кътчета от подсъзнанието и личността, за които ние самите може да не подозираме.

Поза „свободно падане“

При тази поза с разперени на всички страни крайници изглежда, че падате от някъде или плувате безтегловно в басейн. Тази поза означава, че притежавате приветлива и ведра личност, отворена към хора и нови неща.

Постоянно прегръщане

Ако прегръщате човека, до когото спите или вместо него с любов прегръщате възглавницата, вие сте доверчив човек, на когото може да се разчита. Вие сте спойката в семейството и във връзката ви. Хората, спящи в тази поза са много чувствителни и нежни.

Дъска

Позата за сън „дъска“ представлява спане по гръб с изпънати ръце и крака, подобно на плоска дъска. Хората, които обичат да спят в тази поза са уравновесени, спокойни, ведри, сдържани и учтиви. Обикновено такива личности могат да се похвалят с изключително силно развито чувство за достойнство и гордост.

На една страна

Най-разпространената, а и най-полезна според специалистите поза за сън – на една страна, означава, че не сте обременени от грижи, не мислите за мнението на околните, спокойни сте и много доверчиви.

Хъркане

Хъркащите хора обикновено са раздразнителни. Те не са си доспали качествено и са нервни, неспокойни. Често се случва да реагират остро при разговор или пререкание, понякога дори без причина. Обичат да дразнят околните.

Снимки: iStock; twentytwowords

Коментирай