15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Милена Фучеджиева

Едно интересно интервю с една забележителна жена

04.04.2017г. / 13 42ч.
Михаела Лазарова
Милена Фучеджиева. Снимка: личен архив

Милена Фучеджиева. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартираме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ще ви срещнем с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме още една специална жена – Милена Фучеджиева.

Тя е писател, сценарист, журналист, а от няколко месеца и водещ на предаването „Провокативно“, което се излъчва по телевизия Bulgaria ON AIR. Живяла е дълги години в Париж и САЩ. Учила е актьорско майсторство и завършва кинорежисура в НАТФИЗ.

Милена Фучеджиева има много издадени книги, а романът ѝ „Сексът и комунизмът“ се превръща в истински бестселър. Ето какво сподели тя в предаването „Днес в събота“.

 Снимка: личен архив

Разкажи ни за тези 15 години, откакто съществува сайтът Az-jenata.bg... Как минаха за теб тези 15 години?

Минаха много бурно, защото... Много интересно сега съм на 54 години, преди 15 години бях на около 40 и тогава изведнъж ми се случиха някакви равносметки, които много промениха мисленето ми, виждането към живота.

Направиха ме много по-независима от мнението на родителите ми, успях да се дистанцирам и това ми даде една голяма свобода в моето си творчество. И така оттам всъщност тръгна една много по-голяма освободеност, отколкото това, което е било преди. Преди седем години се прибрах от Америка в България И така... изобщо движение.

Казват, че до един успял мъж стои една силна жена... Какво е за теб силната жена?

За мен би било по-интересно до мен, като успяла жена, да седи един успял мъж. Обаче това е много трудно. До успелия мъж силна жена става, но до силната жена силен мъж е доста трудно. Така че, аз не мога да мисля каква жена трябва да седи до успелия мъж. Аз мисля какъв мъж трябва да седи до мен. На силната жена не ѝ е лесно по простата причина, че тази сила плаши, и умът плаши.

Но аз съм имала предостатъчно връзки в живота си, била съм омъжена имам дете... В момента не съм срещнала никой, който да ме провокира, желанието да имам силния, интересния мъж до себе си. Имам толкова много неща в душата си, които ме движат напред. Даже мисля, че връзка би ми пречела повече, отколкото би ми помагала.

Има ли жена, която те е вдъхновявала?

Има много жени, които са ме вдъхновявали. Най-лесното и просто нещо, което мога да кажа, че ме е вдъхновявала Мадона. Тя е жена, на която не ѝ пука, прави това, което иска без да се извинява защо го прави и как го прави. Защото така смята че е правилно за нея, не се съобразява с мнението на хората. И така, за мен тя винаги е била ролеви модел.

Цялото интервю с Милена Фучеджиева може да видите във видеото.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1272540066159166%2Fvideos%2F1319809664765539%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Коментирай