Писна ми

6-те големи издънки по Черноморието

24.08.2010г. / 07 26ч.
Аз жената
6-те големи издънки по Черноморието

Всички искат на море! На море, но у нас морето вече не е истинско море, а почивката - спорна.

1. Мръсно е. Мръсно, мръсно, мръсно! Фасовете по пясъка са повече от мидичките, а се намират и такива красоти като използвани презервативи, дамски превръзки, спринцовки ... на всеки плаж. На всеки. Да не говорим за горичките и плажовете около къмпингите... Кошчетата за боклук из курортите, освен че са недостатъчни и вечно преливат!

2. Скъпо е. Цените дори на обикновените неща са по-високи от тези в центъра на София. На места надценките достигат 300%! Започнете от варената царевица и завършете с ракията в средностатистическа кръчма.

3. Лъжат те. Безочливо търговци из сергии, заведения и атракциони са готови да излъжат пък било то и само с 20 стотинки. Понякога това е явно изпросено, друг път - добре прикрито. Реплика от нощно заведение "Нямам 6 лева да Ви върна, нали не е проблем ..."?!

4. Наблъскано с народ. Уж нямало хора, а то - на съседната хавлия ще се мерне съседът Пешо, а през един чадър - колегата Димитров. Плажовете, всички плажове, дори и отдалечените, като Силистар, например, са пълни, претъпкани с народ. Вечер и курортите, предвидени за доста по-малък трафик по принцип, се пръскат по шевовете.

5. "Сезонът е слаб." И затова да си изкараме парите от тези, дето така и така са дошли - това сякаш е основното мото на всички, предлагащи стоки и услуги по морето. Но без оглед на качество и цена. А това, както е предлагането и защо търсенето е именно такова не се замисля никой ...

6. Подрискването. Неофициални статистики (поради липса на официални) сочат, че 80% от летуващите изкарват "традиционните морски дни на
подрискване" веднага след пристигането си. Дали е от водата, морето, всевластващата мръсотия от Шабла до Синеморец не е ясно. Но е факт. И никой официално не признава, не прави усилия да промени картинката.

Списъкът може да продължи. А какви са Вашите наблюдения?! Споделете в коментар!

***
Най-дивите плажове по Черноморието
На море, на планина или у дома
Опасностите на плажа
Нека бъде лято!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Надя ( преди 11 години )
Да не звучи като досадно мрънкане и оплакване,но всички са прави.За първа година отидохме със съпруга ми в Поморие като семейство,нещо като медена седмица след сватбата.Резервирахме си стая в Интерхотел "Поморие" с изглед към морето и закуска.Имахме страхотна нагласа,но като отидохме в хотела,първо рецепционистката ни посрещна грубо,после ни заведоха в нашата стая с изглед към морето,която се оказа в подземието,мрачна и неприветлива.Решихме,че там не нашето романтично местенце и си намерихме друго хотелче с изглед към морето.Най-дразнещи се оказаха чужденците,бутат се,викат,невъзпитани са и са мръсни.Навсякъде те са с предимство,в заведенията обслужват първо тях,обгрижват ги с внивание.Ние няколко пъти бяхме пренебрегвани.Иначе почивката с любимия си беше романтична,но блъсканицата и *** беше навсякъде.В Несебър съм заснела как чужденците се блъскат да се качат в автобуса,как пияни момчета руснаци бяха седнали в градинка с цветя и изхвърлиха празните си шишета от бира в нея.Примери много и друга година сме ходили на море,но това лято ми се видя много пренаселено,пълно с нахалници и грубяни навсякъде.За обслужването по заведенията и магазините думи нямам,на два пъти ми се налага да повишавам тон,ако поискам нещо.Обслужващия персонал по нашето море е изнервен и нелюбезен най-вече от чужденците.И тук отново си припомням думите на една госпожа,която даваше квартира :"От българският турист по-добър няма" Дали е така е спорно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
аника ( преди 11 години )
и аз не харесвам нашето черноморие. мръсно на плажа, по хотелите не чистят, в ресторантите не са любезни, менюто е еднакво навсякъде. 100 пъти по-добре е на почивка на море в турция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 11 години )
Pi6a na latinica za6toto niamam kirilica .niamam komentari po napisanoto,to otgovaria izcialo na moeto mnenie-marsotia,laja ,izmama i t.n.Biahme tazi godina v Pomorie za 5 dni ,v hotel "Pomorie"-stsria.Kam nego postroen hov-zenata i v dvata ednakva-80 lv na 4ovek-razlikata v staite,ot nebeto do zemiata.No ne samo tova.Vsi4ko e taka.Do novoto stoi stsro ,nepodarjano ili sruteno i vseki iska pove4e ot tova koeto predlaga
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава Бошнакова ( преди 11 години )
Заради точка 6, както и тези от 1 до 5, последните 5 години прекарвам отпуската си извън нашето черноморие. И така наистина си почивам, защото имам нужда от почивка. Докато нещата не се променят няма оферта, която да ме привлече, защото дори и всичко да е на ниво, 6. винаги се случва. И никога не ми се случва извън България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Криси ( преди 11 години )
Абсолютно вярно! Преди 3 години напрвих грешката да отида на централният плаж във Варна. Във водата буквално плуваха дамски превръзки и презервативи! По пясъка имаше само фасове! Няма защо да се обиждаме, че ни сравняват с тоалетна! А да не говорим, че всеки път когато минавахме покрай обменните бюра се чуваха викове от измамени чужденци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Яна ( преди 11 години )
Колко вярно... А защо, да попитам аз отново всички са там, на това мръсно, скъпо море? Говори се, че това бил най-силният сезон от години. Защо не сте някъде другаде, където фекалните бактерии не са навсякъде ? Само когато наистина туристите изчезнат от лакомия поглед на местните, тогава ще има, евентуално, някакъв резултат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
магдалена ( преди 11 години )
съгласна съм напълно! уляха се с цените, а качеството е ужасяващо!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар