Интимно

Колко калории изгаряте по време на секс?

Вижте някои секс пози и колко калории може да изгорите с тях

03.10.2013г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на секс тялото извършва интензивни и ритмични движения, които му помагат да изгори някоя и друга калория. Освен целувките, любовните игри и еякулацията, при различните секс пози, на които се наслаждавате с половинката, вие успявате да изгорите понякога немалко количество калории.

Вижте при кои секс пози колко калории се изгарят за една минута вълнуващ секс и от двата пола:

Секс поза „улавяне“

Жената е легнала по гръб, мъжът е върху нея, подпрян на дланите и коленете си. Краката на жената са увити около кръста на мъжа, а ханшът й е повдигнат. При тази секс поза се натоварват краката, ръцете и ханшът. За една минута се изгарят 63 калории.


Секс поза „рало“

Жената е с гръб към мъжа, подпряна и леко наведена на маса, диван, бюро... Краката й минават от двете му страни като не опират в земята, а той ги придържа леко във въздуха. Тази поза, освен че осигурява по-дълбоко проникване, помага да изгорите 65 калории за една минута.

Секс поза „издигане“

Мъжът е изправен, гушнал е партньорката си като краката и са обвити около ханша му. Тази поза натоварва краката, раменете и ханша и изгаря 67 калории за минута.

Секс поза „крака на раменете“

Жената е легнала по гръб, а партньорът й е застанал пред нея на колене. Краката и са поставени на раменете му, а ханшът е леко повдигнат. Отново дълбоко проникване, както и натоварване на гърба, ръцете и бедрата и изгаряте цели 72 калории за една минута.

Няма как да изброим всички секс пози, но едно е сигурно – правете повече любов!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )
koi meri kalorii....vajno e da e s liubov a ne samo sport
отговор Сигнализирай за неуместен коментар