Интимно

Лошият секс – разбивач на връзки

Или колко е важно да открием баланса у себе си

04.12.2013г. / 13 45ч.
Илияна Николова
Източник:outnow.ch

Източник:outnow.ch

Чували ли сте ваша приятелка да казва: „Всичко вървеше добре, докато не стигнахме до... спалнята.“ Ако отговорът е „да“, не сте единствени!

Понякога сексът може да тласне връзката към пропастта. Тъкмо си мислите, че всичко върви по вода, приятно ви е с него, интересите ви се припокриват и вместо да скрепите връзката си с интимност, идва проблемът. О, да! Лошият секс може да унищожи една връзка.

Двойките могат да преодолеят физическите предизвикателства, стига да разберете какво обича партньорът ви.

Докосването на грешното място, „излизането от ритъм“, слабите му изяви в майсторството на целувката – всички тези проблеми могат да бъдат превъзмогнати. Лошият секс на базата на недоизяснение, що се отнася до това какво харесват двамата партньори, може да бъде физически подобрен с комуникация, честност и усилена работа.

Свързани статии

Но ако проблемите се дължат на психическа незадоволеност, тогава и преодоляването им става по-трудно. Ако интимният акт стане толкова скучен, че започнете да броите паяжините в ъглите на тавана, доброто психическо здраве на сексуалната ви връзка е под въпрос.

За пълноценните отношения са нужни страст и активни участници. При дългите връзки страстта се корени в химията, която двамата партньори споделят. За съжаление, това умение няма как да бъде преподадено или научено. Както с всяка друга дейност, така и в секса нещата си имат добри и лоши дни. Не прибързвайте с изводите след няколко лоши срещи!

Духът и тялото са неразривно цяло. Затова и сексът не може да се разглежда единствено като акт на физическа наслада. От особено значение е духовната връзка между партньорите, както и душевното удовлетворение, което всеки от тях получава.

За постигането на балансирано сексуално изживяване е препоръчително да сме в хармония с желанията си, да познаваме себе си, да не се отричаме от собствената си природа. Ако сте гей, но още не сте имал връзка с човек от същия пол, не потискайте желанието си в името на социално приемливото. Ако си падате по бурните и краткотрайни връзки, а сте заседнал в дълга, изтощителна и моногамна връзка – разбийте оковите!

Откриването на истинското Аз у всяка личност спомага за пълноценното сексуално изживяване. От огромно значение е да направим равносметка дали сме с правилния човек.

Лошият секс е поправим! Ключът е в откриването на собствения ни духовен и физически баланс . Не спирайте да търсите!

Коментирай