Интимно

Защо любовта в интернет е все по-лесна?

Онлайн срещите се превърнаха в начин хората да разберат какво точно искат и от какво имат нужда

02.05.2014г. / 15 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Винаги е било трудно да откриеш точния човек в точния момент. Когато интернет не съществуваше, намирането на сродната душа не беше лесна работа. Търсенето може да отнеме цял живот, а някои дори не срещат щастието никога, за съжаление.

Днес в нашето забързано ежедневие времето за срещи и любов е все по-малко. А желанието за намирането на любимия човек не стихва. Онлайн срещите и запознанствата стават все по-популярни. Този модел на откриване на любовта промени хода на съвременните отношения.

Как онлайн запознанствата повлияват пейзажа на съвременните отношения?

Онлайн срещите решават един много важен и специфичен за съвремието ни проблем, свързан с намирането на сродна душа – достъпът до хората. Излиза, че почти цялото ни ежедневие е белязано от мрежата и от компютъра, времето за физическо общуване намалява. В сайтовете за запознанства и чатовете е лесно, защото там притеснението от физическия контакт изчезва, задръжките се стопяват и поведението става разкрепостено и някак по-лесно. Много хора вече предпочитат този начин на общуване, не само защото е по-лесен – не се налага да се чудиш къде да излезеш с приятели, кого да се престрашиш да сваляш по време на вечерта и т. н.

Свързани статии

Пък и в сайтовете има някак повече избор, сякаш отваряш каталог, от който да си избереш някого, с когото изглежда много ще си паснете, имайки предвид характеристиките на личността и външния му вид.

Някои психолози смятат, че това е начин хората да разберат какво точно искат и от какво имат нужда. Така най-добре човек може да осъзнае какви критерии наистина имат значение за него що се отнася до намирането на половинка. Също така разпадът на една връзка може да бъде по-малко опустошителен за психиката, когато знаеш, че има още много партньори със сходни критерии, които могат да паснат добре в търсенето, тълкуват специалисти.

Какъв е най-добрият съвет за онлайн срещите?

Ако нещо ви се струва странно и не съвсем в реда на нещата, значи то е така. Ако имате и най-малкото съмнение за това дали човекът отсреща е честен с вас, откажете се или потърсете друг начин за уточняване на ситуацията.

Не забравяйте да се пазите от ранените! Ще забележите, че много хора се хвърлят към онлайн запознанствата веднага след болезнена раздяла. Хората са склонни да действат странно веднага след такъв стресов момент от живота, какъвто е раздялата, особено ако тя е била тежка и пагубна за психиката. В каквато и форма да се развее червеното сигнално знаме пред очите ви – обърнете му внимание задължително!

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
4 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )