Интимно

Сигурни знаци, че не сте готови за брак

Все още не сте готови да правите компромиси

24.05.2014г. / 11 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Любовта е съвкупност от доверие, страст, компромиси и т. н. За много двойки, които живеят на семейни начала, сключването на брак не е от значение. Дали не е някакъв страх или около себе си имат твърде много разочароващи примери и именно това ги държи далеч от идея за сватба.

Споделяме няколко сигурни знаци, които подсказват, че все още не сте готови за брак.

Липсва доверие

Доверието е от решаващо значение, когато става въпрос за брак. Ако има нещо в отношенията ви, което ви кара все още да сте недоверчиви към половинката си, не прибързвайте към сключване на брак.

Вярно е че винаги трябва да се съмняваме малко в хората около себе си, да кажем около 1%, но когато става въпрос за брак доверието е първостепенно.

Не виждате себе си като майка/баща и не сте готови за нови отговорности

Ако се срещате с някого, който има деца от предишна връзка и грижите за тях са се паднали на него/нея, вероятно се досещате, че сключвайки брак с любимия вие приемате и децата му/й. Тях няма как да върнете.

Същото важи и когато половинката ви иска да имате по-скоро деца. Преди да се появят децата има и много други отговорности, които ще забележите в случай, че вече живеете на семейни начала. След сключването на брака отговорностите не отпадат.

Не сте сексуално привлечени един към друг

Може да имате партньор с красива душа, но ако не сте привлечени сексуално към него/ нея или усещането е взаимно, няма смисъл от сключването на брак.

Въпреки че в една връзка сексът не е всичко, рано или късно някой от двамата партньори ще потърси забавление на друго място, което обезсмисля сключването на брака.

Все още смятате, че някъде там има някой по-добър за вас от сегашния ви партньор

Въпросът защо мислите така и все още се колебаете има важен отговор. Когато искате някого за съпруг или съпруга, трябва да сте сигурни, че той или тя е най-доброто за вас. Ако не сте напълно сигурни, че партньорът ви е подходящ за дългогодишни взаимоотношения и сключване на брак, не прибързвайте.

Вие вече сте женени за вашата работа

Обичате половинката си, искате да сте заедно, но преди всичко обичате работата си и желанието да се развивате. Прекарвате повече време на компютъра, в офиса и по-малко с човека до вас.

Свързани статии

Обмислете дали сключването на брака няма да ограничи по някакъв начин вашето развитие и как половинката ви приема работохолизма ви. Важно е да намерите баланса между брака и работата.

Все още не сте готови да правите компромиси

В една връзка компромисите са задължителни и от двете страни. Дори за малките неща ще се налага да отстъпвате. Егоизмът е човешка черта, с която често трябва да се борим в името на любовта.

Обичате да правите много неща сами

Да спите сами, да се храните сами, да пазарувате сами. Приятно ви е с половинката ви, но все още не бихте искали да жертвате личната си свобода, за да се обвържете на едно друго ниво.

Когато сключите брак ще трябва да се грижите не само за себе си, ще трябва да делите едно легло и т. н. Все неща, които взимат от времето само за вас.

снимка: photl

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
Свободно време