Интимно

Видове любов, които изпитваме през живота си

Безусловна любов – среща се рядко

13.06.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Социалните мрежи са място, където често споделяме нашите мисли, чувства и възгледи за живота. Наскоро прочетен пост за любовта в социалната мрежа Фейсбук събуди поредица от въпроси.

Единият от тях е: Как е възможно да знаем дали пред нас стои голяма любов, след като не познаваме същността на останалите видове любов, които изпитваме през живота си?“

Колко вида любов има? Много! Споделяме част от тях и техните кратки характеристики.

Нереална любов

За този вид любов е характерно общуването от разстояние. Вие си изграждате една представа за обекта на вашите желания, която не е базирана на лични срещи и контакти лице в лице.

Идеализирате човека благодарение на фантазиите си, изграждате представа за него на базата на постовете му в социалните мрежи например. Често, когато ви се отдаде възможност да се опознаете с въпросния човек, вашето увлечение намалява.

Романтична любов

Тя е красива, често сълзлива. Влюбените споделят, че усещат „пеперуди в стомаха си“. За тях светът е по-красив и биха искали всяка една минута да бъдат до любимия човек.

Ерос

Това е страстната любов. Тя почти винаги включва сексуално влечение, преминаващо към любовен интерес и романтични чувства. Тя е една от първите любови, които съпътстват всяка нова връзка.

Такава любов се движи с бързи темпове. Може да бъде дълготрайна, само ако и двамата партньори имат един и същи стил в любовта.

Несподелена любов

Съпътствана е от сълзи, разбити сърца и често носи лошо име на любовта, защото е едностранна.

Безусловна любов

Трябва да си много високо духовно извисен, за да достигнеш и да бъдеш притежател на тази любов. Това е специален вид любов, който партньорите изпитват един към друг, дори в моменти, в които другия постъпва некоректно към половинката си. Среща се рядко.

Условна любов

Този вид любов изисква специфични действия или условия, за да бъде проявена. Това е любов основаваща се на външни условия и когато тези условия не се срещат или не бъдат изпълнени, любовта се оттегля.

Майчина любов

За такава любов се приема не само любовта на майката към детето, но и когато жената проявява майчински инстинкт и грижа към своя партньор.

Свързани статии

Self-Love

Вие знаете кой сте и от какво имате нужда в любовта. Искате да бъдете щастливи, но често в отношенията си, изпитвайки такава любов главно към собствените си чувства и нужди, се превръщате в егоисти.

Упорита, трудна, издръжлива любов

Този вид любов се изразява чрез определяне на някакви граници за това какво е добро за другия човек. Например, ако едни родители изпратят в клиника за наркомани детето си въпреки волята му, това е акт на любов.

Обсебваща любов

Тя е задушаваща, егоистична, защото единият партньор е обсебен от мисълта за другия. Често е придружена от болезнена ревност ограбваща личното пространство и интереси на единия от партньорите.

Филео любов

Тя е топла, чиста, приятелска любов.

Снимки: freeimages

Коментирай